Geel-Meerhout is jeugdig talent kwijt aan RBC

Steven Bologne
| 9 reacties
Geel-Meerhout is jeugdig talent kwijt aan RBC

Op het einde van dit seizoen verlaat Glenn Van Meer Geel- Meerhout. De 19-jarige speler verlaat de 'Barmhartige Stede' en tekende een overeenkomst bij de voormalige Nederlandse profclub RBC Roosendaal.

De linksvoetige verdediger doorliep de jeugdopleiding van ondermeer KV Mechelen en Antwerp en voetbalt momenteel bij de beloften van derdeklasser Geel-Meerhout. Hoewel de jonge Van Meer niet meteen in het uitstalraam staat werd hij al snel opgemerkt door de scouting van RBC.

Na enkele woelige jaren en een faillissement heeft de Nederlandse club zijn profstatuut ingeleverd. De club zette enkele stappen terug maar werkt intussen aan zijn remonte. Momenteel staat RBC op een zucht van de titel in de vijfde klasse. Nederland is fel in trek bij jeugdige talenten, de omkadering is er dan ook tot in de puntjes uitgewerkt.

“Het is altijd al een droom geweest om in Nederland te kunnen voetballen”, opent Van Meer in een reactie aan Voetbalkrant.com. “Met zeer veel zin en enthousiasme wil ik meewerken aan de opmars die RBC heeft ingezet om terug aan de top te geraken. Het is tegelijk ook een uitdaging om te mogen spelen voor zo’n ambitieuze club met zulke trouwe supporters. Ik ben me ervan bewust dat velen deze overgang bekijken als een stap terug, maar zo zie ik het alvast niet. Ik hoop me in Nederland verder te kunnen ontplooien in meer voetballende systemen en methodes dan het knokvoetbal hier in België”, besloot de 19-jarige ambitieus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties