Leko: "Nog één seizoen voetballen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Leko: "Nog één seizoen voetballen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren is de laatste jaren uitgegroeid tot een stevige subtopper. De prestaties van Ivan Leko zijn daar niet vreemd aan. De Kroaat werd enkele jaren geleden nog bij het huisvuil gezet in Brugge maar vond in Lokeren zijn tweede jeugd terug.

De 35-jarige middenvelder verlengde zijn contract op Daknam onlangs met een seizoen en is gebrand om Lokeren nog een laatste kunstje van zijn voetbaltalent te laten zien. “Ik vermoed dat het volgend seizoen mijn laatste als speler zal worden”, aldus Leko in Sport/Voetbalmagazine. “Ik wil nog één jaar voetballen. Tijdens de besprekingen kwam bovendien ter sprake dat de clubleiding een toekomstige trainer in me ziet. Ik ben gecharmeerd door die denkwijze en we zien volgend jaar wel wat eruit voortvloeit.”

Leko wordt ook binnen de spelersgroep gezien als het verlengstuk van de trainer. “Het klopt ik met Peter Maes wel eens over de tactiek babbel”, bekent de middenvelder. “Het hele plannetje interesseert me ook. Ik kijk thuis bijna constant voetbal en op die manier bestudeer ik allerlei strategieën. De beste trainers zitten toch nog altijd in Italië. De manier waarop Antonio Conte Juventus pressing laat spelen, is uitzonderlijk.”

Leko vertoeft nu al acht jaar in België en is inmiddels thuis in ons land. “Toch voel ik me nog 120 procent Kroaat”, besluit hij. “Wie er zich plaatst voor het WK in Brazilië? Laat ons zeggen dat ik hoop dat Kroatië de groep wint en dat de Rode Duivels zich plaatsen via de barrages.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties