Interview "Beerschot moet winnen, zodat we thuis revanche kunnen nemen"

Frank Deckers
| 169 reacties
"Beerschot moet winnen, zodat we thuis revanche kunnen nemen"
Foto: © SC

Beerschot speelt zaterdag de zoveelste wedstrijd van de laatste kans. Hoofdtrainer Jacky Mathijssen denkt dat zijn ploeg overeind gaat blijven in Brugge. "Ik blijf mij positief instellen, dat is ook niet moeilijk."

Frank Deckers in Antwerpen

De enige Antwerpse eersteklasser heeft alles tegenzitten dit seizoen. “Ik heb het al zo vaak gezegd, Beerschot zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. Geluk is in het voetbal een belangrijke factor.”, aldus Mathijssen. “Een normaal team kan los, vrij en zorgeloos spelen, maar dat zit er voor ons nu niet in. Dat valt weg als je in play-off III aantreedt.”

“Een ploeg als Zulte Waregem is in normale omstandigheden nooit beter dan Club Brugge, maar toch wint Essevee.”, analyseert de coach. “De spelers moeten op het juiste moment een klik maken. We hadden ons veel sportief onheil kunnen besparen door de knop om te draaien, en niet te piekeren over wat kan gebeuren.”

"Ik weet niet of het in alle sporten zo is, maar als in het voetbal iets heel dichtbij komt, wordt het heel moeilijk om dat te behalen"

Ondanks de moeilijke situatie waarin Beerschot op sportief en financieel vlak zit, blijft Mathijssen positief. “Ik denk niet aan de mogelijke degradatie. Ik wil samen met mijn spelers absoluut de vijfde wedstrijd afdwingen, zodat we thuis sportief revanche kunnen nemen. Volgens mij gaan we morgen in evenwicht blijven”, zegt de trainer.

“Er zijn makkelijkere omstandigheden om in te werken, maar dit hoort ook bij het voetbal. Ik blijf positief omdat het mijn taak is om het moraal hoog te houden en te blijven geloven in het behoud. Het is ook niet moeilijk om positief te blijven”; zegt een opvallend positieve hoofdtrainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties