Sint-Truiden bouwt grootste tribune van het land

Timothy Collard
Timothy Collard
| 44 reacties
Sint-Truiden bouwt grootste tribune van het land
Foto: © SC

Sint-Truiden maakt druk werk van de verbouwingen van zijn stadion. Tegen januari 2015 moet het verbouwde Stayen volledig klaar zijn. De Limburgse club zal ook de grootste tribune van België hebben.

Sint-Truiden heeft heel wat geld over voor de verbouwingen aan zijn stadion. Het volledige complex zal zo’n 100 miljoen euro kosten. De site Stayen wordt meer dan enkel en alleen een voetbalstadion. Er komen allerlei winkelketens op de site, alsook een supermarkt en een apotheek.

Peter Onkelinx, projectleider op Stayen, geeft meer uitleg aan TV Limburg. “Het is een hele uitdaging om de investeringen terug te verdienen. Het is een hoge kost, maar het brengt ook wat op natuurlijk. Ik ga deze challenge hoe dan ook graag aan. We moeten het verhaal rendabel maken”, is Onkelinx ambitieus.

Als je in de toekomst naar Sint-Truiden gaat kijken, kijk je vanop 32 m hoogte naar het voetbal. ”Dit is een voorbeeld voor alle stadions in de Benelux”, aldus Onkelinx. “We hopen met zijn allen dat we zo snel mogelijk terug naar eerste nationale kunnen. We willen heel, heel graag naar eerste klasse”, besluit de projectleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties