Sochaux morst met de punten, Nancy wint tegen Evian TG

Conrad Grayson

Sochaux kwam niet verder dan een gelijkspel in eigen huis tegen Bordeaux en belandt in de gevarenzone. Nancy pakte thuis drie gouden punten tegen Evian TG en wipt op die manier over Sochaux.

Nancy – Evian TG 3-1

Nancy begon gretig aan de wedstrijd en kreeg de beste kans in de beginfase. Thomas Mangani trapte goed op doel, maar de bal ging naast.

Het eerste doelpunt kwam er na 21 minuten via Paul Alo'o Efoulou. Hij kreeg de bal van Benjamin Moukandjo en joeg het leer tegen de netten. Iets meer dan tien minuten later profiteerde Saber Khelifa van een te lakse Nancy-verdediging  en zette op een assist van Miloš Ninković de 1-1 op het scorebord.

Bij de rust was het 1-1. Er werd goed verdedigd aan beide kanten in een behoorlijk gesloten spel. Dit was eigenlijk de wedstrijd voor Nancy om punten te pakken. Na het verlies van Brest gisterenavond kregen ze vandaag de kans om verder uit te lopen en aan te sluiten bij de ploegen net boven hen.

Moukandjo de reddende engel

Evian maakte er na de rust in de 60ste minuut zelfs nog bijna 1-2 van na een mooie kopbal van Sebastien Puygrenier, die nog net gered kon worden door doelman Bertrand Laquait

In de 65ste minuut maakte Benjamin Moukandjo er 2-1 van. De wedstrijd werd een kwartier later definitief beslist toen diezelfde Moukandjo zijn tweede binnentikte.

Beide ploegen hadden de punten broodnodig. Nancy geraakt dankzij de zege uit de gevarenzone. Evian TG moet alert uitkijken, want ze bevinden zich op de afgrond van het behoud.

Sochaux – Bordeaux 2-2

Ryad Boudebouz trapte met een strafschop zijn ploeg op voorsprong. Bordeaux kreeg nog enkele kansen, maar de efficiëntie ontbrak. Cheick Diabaté kon de score op slag van rust nog bijna verdubbelen, maar zijn bal vloog net over de deklat.

Na de rust was het Mariano Ferreira die de bezoekers terug in het spel bracht, 1-1. Het spel ging goed op en neer tot Cédric Bakambu de individuele actie maakte en de 2-1 op het scorebord zette.

Toch toonde Bordeaux opnieuw hoe strijdlustig ze zijn. Al vaak genoeg haalden ze dit seizoen een achterstand op, en dat was vandaag opnieuw het geval dankzij Diabaté in de 78ste minuut, op aangeven van Henri Saivet.

Sochaux doet een slechte zaak, want het ziet Nancy, dat thuis met 3-1 won, over zich wippen. Sochaux staat daarmee derdelaatste en zit dus in de gevarenzone.

Reims – Valenciennes 0-1

Na zeven minuten kreeg Reims-speler Floyd Ayite een mooie kans maar hij besloot naast het doel. Ook Nicolas Fauvergue kon gevaarlijk zijn voor de thuisploeg, maar zijn schot week helemaal af.

Na 18 minuten kwamen de bezoekers opzetten via Younousse Sankhara, maar hij besloot op Reims-doelman Kossi Agassa. Op slag van rust trapte Grzegorz Krychowiak nog op doel, maar alweer ging de bal voor de thuisploeg ver over.

Grégory Pujol opende de score in de 57ste minuut en legde met zijn doelpunt ook meteen de eindstand vast. Remi Gomis wist in de 71ste minuut bijna de score te verdubbelen, maar doelman-Agassa voorkwam met een miraculeuze save.

Beide ploegen staan met deze uitslag op een gedeelde dertiende plaats met 37 punten.

Toulouse – Lorient 0-1

Lorient domineerde in de beginfase met een schot van Benjamin Corgnet dat afgeblokt werd door een verdediger van Lorient, en een kopbal van Bruno Ecuele Manga die net naast ging.

Daarna was het de beurt aan de bezoekers om gevaarlijk te zijn. Wissam Ben Yedder trapte op doel, maar was niet trefzeker. Drie minuten later probeerde Franck Tabanou het met een afstandschot, maar ook die ging ver naast.

Toulouse met veel kansen, maar weinig efficiëntie

Toulouse-doelman Fabien Audard kon in de 29ste minuut de 1-0 voorkomen met een knappe save op de kopbal van Pantxi Sirieix.

Na de rust trapte Etienne Didot vanaf de rechterflank ongelukkig in het zijnet. Ook Tabanou testte een aantal keer zijn geluk met enkele afstandschoten, maar tevergeefs.

Toulouse kreeg in de 77ste minuut dan ook het deksel op de neus, wanneer Jeremie Aliadière de bal in de rechter onderhoek trapte, 0-1 en dat was ook de einduitslag.