Dortmund of Leverkusen voor De Bruyne?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Dortmund of Leverkusen voor De Bruyne?
Foto: © SC

Stapje bij stapje lijkt Kevin De Bruyne dichter te komen bij zijn nieuwe werkgever voor komend seizoen. Nu zouden er nog twee teams in de running zijn om de Rode Duivel binnen te halen: Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen.

Kevin De Bruyne had zelf al een persoonlijk akkoord met zowel Dortmund, Leverkusen als Schalke 04. De jonge middenvelder heeft echter zijn zinnen gezet op Champions Leaguevoetbal en daarom zou het uiteindelijk Dortmund of Leverkusen worden.

Leverkusen leek lange tijd in polepositie te liggen, vooral omdat Chelsea zeer gecharmeerd is door aanvaller André Schürrle en De Bruyne als pasmunt leek te gaan gebruiken. De spraakmakende transfer van Mario Götze van Dortmund naar Bayern München opent evenwel de deur voor een verhuis naar het team van Jürgen Klopp, zo meldt Het Nieuwsblad.

Niet alleen heeft Dortmund een serieuze portefeuille om komende zomer de transfermarkt op te gaan, De Bruyne valt goed te vergelijken met Götze. De Rode Duivel kan dezelfde posities invullen en Dortmund zou 17 miljoen euro over hebben voor de middenvelder die nog steeds eigendom is van Chelsea. Naast de naam van De Bruyne duikt ook de naam van Ajax-spelmaker Christian Eriksen meermaals op in de wandelgangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties