Secretaris-Generaal van de FIFA reageert op ophef rond uitspraken

Frank Deckers
| 1 reacties
Secretaris-Generaal van de FIFA reageert op ophef rond uitspraken
Foto: © SC

Secretaris-Generaal van de FIFA Jerôme Valcke is niet goed van de ophef rond zijn uitspraken van woensdag. Zijn mededeling is volgens hem totaal verkeerd geïnterpreteerd. "Iedereen die mij kent, weet wel beter", aldus Valcke op Twitter.

"Ik ga nu iets zeggen dat misschien raar klinkt, maar minder democratie in het gastland is soms beter voor de organisatie van het wereldkampioenschap", aldus Valcke een dag eerder tijdens een conferentie. Hij bedoelde vooral dat er veel problemen zijn rond de organisatie van het WK in Brazilië en dat vooral omdat de bestuurders van het land het niet met elkaar eens zijn.

“Brazilië heeft drie lagen in de overheidsstructuur: de stad, de staat en de federatie. Daarbij krijg je dus te maken met verschillen in mensen, in belangen en in politieke stromingen. In dergelijke omstandigheden is het best wel moeilijk een WK goed te organiseren. Het is een waar gevecht.”

“Als je een heel sterk staatshoofd hebt met veel bevoegdheden, zoals Poetin in Rusland, is dat voor ons als organisatie makkelijker werken dan bijvoorbeeld in een natie als Duitsland. In zo'n land moet je op allerlei verschillende niveaus onderhandelen”, zei Valcke ook nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties