Kums: "Kans vijftig procent dat ik vertrek"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Kums: "Kans vijftig procent dat ik vertrek"
Foto: © SC

Sven Kums is aan een sterk seizoen bezig bij sc Heerenveen. Toch lijkt de kans reëel dat hij volgend seizoen andere oorden opzoekt. "Een nieuwe club moet ook sportief een stap vooruit betekenen", aldus de middenvelder.

Kums is aan zijn tweede seizoen bezig in de Nederlandse Eredivisie. De verdedigende middenvelder heeft het naar zijn zin in Friesland, maar wil graag een nieuwe stap zetten. “De kans is vijftig procent dat ik vertrek”, aldus de ex-speler van KV Kortrijk en Lierse in De Leeuwarder Courant.

“Een nieuwe club moet sowieso ook sportief een stap vooruit betekenen”, is het jeugdproduct van RSC Anderlecht ambitieus. “Geld is in mijn ogen niet het belangrijkste goed. Ik ben trouwens niet van plan om na mijn actieve voetbalcarrière met de vingers te zitten draaien.”

De 25-jarige Kums zegt niet bij voorbaat neen tegen een terugkeer naar de Jupiler Pro League. Al draagt het buitenland toch zijn voorkeur weg. “Ik wil de wereld nog zien. Bovendien ben ik in Nederland nog niet uitgeleerd, maar een voetballer wil altijd hogerop. Maar de kans bestaat ook dat ik gewoon bij Heerenveen blijf. Ik heb er immers nog een contract voor twee seizoenen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties