Proto is Doelman van het Jaar

Frank Deckers
| 84 reacties
Proto is Doelman van het Jaar
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Silvio Proto is uitgeroepen tot beste keeper van de Jupiler Pro League. De doelman van RSC Anderlecht won de verkiezing ruim voor Sammy Bossut en Barry Boubacar Copa.

Het is de derde keer dat Proto de prijs weet te winnen. In 2005, toen hij nog voor La Louvière speelde, en in 2012 was hij ook al de beste doelman in België. Proto is ook een kanshebber voor Speler van het Jaar van onze redactie. Proto kreeg 870 punten van zijn collega-voetballers. Bossut en Copa werden gedeeld tweede, ze kregen slechts 230 punten.

“Ik ben heel trots dat ik deze trofee opnieuw win, want het is moeilijker om aan de top te blijven dan er te geraken. En het doet ook plezier dat mijn collega's voor me stemden. Ik denk dat ik de regelmatigste doelman ben", zei Proto aan Sporza. 

"Ik werkte dit jaar hard aan mijn explosiviteit en probeer kalmer te blijven op het veld. Ik ga niet meer in op provocaties, al is dat niet altijd even makkelijk. Ik ben blij met deze trofee, maar mijn seizoen is enkel geslaagd als ik met Anderlecht opnieuw de titel pak.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties