Metzelder: "Zonder mij was Raúl nooit naar Schalke gekomen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Metzelder: "Zonder mij was Raúl nooit naar Schalke gekomen"
Foto: © SC

Christoph Metzelder maakte deze week zijn afscheid officieel bekend. De 32- jarige verdediger houdt het voor bekeken en keek in het Duitse Bild nog eens terug op zijn carrière.

Het WK 2006 noemt de voormalige Duitse international één van zijn mooiste momenten als voetballer. “Die zeven weken tussen Sardinië en de afsluiting waren gewoonweg waanzinnig. Natuurlijk zijn ook de landstitels met Dortmund en Real Madrid en de bekerwinst met Schalke hoogtepunten.”

De boomlange verdediger doet ook een opmerkelijke uitspraak omtrent Raúl, die Metzelder in 2010 volgde van Real naar de Veltins Arena. “Dat was eigenlijk mijn eerste transfer, ik moet daar nog steeds provisie voor krijgen”, lacht de Duitser. “Zonder mij was Raúl wellicht nooit bij Schalke beland.”

“Toenmalig coach Felix Magath vroeg me of ik niet nog wat spelers kende in Spanje die ons vooruit konden helpen. Ik wist dat Raúl ontevreden was in Madrid en heb toen gezegd dat ik het hem zou vragen. Het was een spannende tijd, vooral omdat we het geheim konden houden tot het moment dat hij bij ons in de kleedkamer zat”, besluit Metzelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties