Sjotterkes en Opel Haeck Drongen winnen Flanders Tennis-Foot Cup bij jeugd

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Sjotterkes en Opel Haeck Drongen winnen Flanders Tennis-Foot Cup bij jeugd
Foto: © SC

De Flanders Tennis-Foot Cup was dit weekend alweer een groot succes. Na de volwassenen op zaterdag, ging de jeugd op zondag aan de slag op de Lokerse kunstgrasvelden. De overwinning ging uiteindelijk naar De Sjotterkes en Opel Haeck Drongen.

De Sjotterkes en Opel Haeck Drongen hebben zondag de vierde editie van de Flanders Tennis-Foot Cup gewonnen. Op de kunstgrasvelden van Sporting Lokeren haalden de Sjotterkes het in de finale van de U11-U12 van de Pittaboys met 33-31. In de namiddag was Drongen te sterk voor alle andere ploegen in de categorie U13-U14. In de finale werd het 32-23 tegen Real Malaka. Was het in de voormiddag nog koud door een frisse wind, dan zorgde de zon voor de nodige warmte vanaf de lunch. Een tweede droge dag, heel veel jeugdig enthousiasme, gekruid met heel wat technische hoogstandjes, en twee knappe finales zorgden opnieuw voor een toffe afsluiter van een perfect weekend.

20 ploegen gingen zondagochtend van start in de reeks voor U11 en U12. Heel wat talent tekende present met teams van Oud-Heverlee Leuven, VV Terneuzen, Jong Lede, TK Meldert en SK Oudegem. Trainer Eddy Maesele, al elk jaar present, had zijn mannen weer perfect voorbereid tijdens de laatste clubtrainingen van het seizoen. De jeugdtrainer van VW Hamme loodste de Smurfen, de Hamse Wuitens en de Hamse Boys naar een plaats in de top vijf, maar geen enkel team haalde de finale. De Hamse Wuitens en de Hamse Boys sneuvelden in de halve finales. Het duel om de hoogste eer was weggelegd voor Sporting Lokeren, net als de voorbije jaren goed vertegenwoordigd als ‘thuisclub’, en voor Eendracht Aalst. Beide clubs hadden trouwens ook meerdere ijzers in het vuur. De Sjotterkes van begeleider Yves Van Hover toonden zich uiteindelijk de beste. Nipt, tegen de Pittaboys van Sporting Lokeren.

In de categorie U13-U14, goed voor 28 teams, was er geen hoofdrol weggelegd voor Sporting Lokeren. De X-Boys eindigden als beste Sporting-ploeg op de vijfde plaats. In deze reeks was het net niet voor RS Waasland-Beveren. ‘Voor de kop’ en ‘Tikki Takka’ werden wel groepswinnaar, maar ze geraakten in de volgende wedstrijd -met rechtstreekse uitschakeling- niet voorbije de halve finale. In het onderling duel, de troosting, won ‘Voor de kop’. Voor wie de voorrondewedstrijden van nabij volgde, was het absoluut geen verrassing dat Opel Haeck Drongen en Real Malaka het tot in de finale schopten. Beide teams toonden een sterke basistechniek, rust in het samenspel en een dodelijke efficiëntie. Drongen, een verzameling talenten uit de Topsportschool, won uiteindelijk nog redelijk vlot de finale tegen Malaka, een verzameling vrienden uit Lokeren en omstreken, met 32-32.

Net als een dag eerder zorgde de Slovaakse delegatie ook op het jeugdtornooi voor een internationaal tintje, beloond met de 13de plaats in de voormiddag en de zesde plaats in de namiddag. De begeleiders waren alvast in de wolken met de organisatie gedurende de twee dagen. En de ogen van de spelers straalden toen ze hun prijzen mochten komen afhalen. En daarvoor doe je het toch ook een beetje. De ideale motivatie om vooruit te kijken naar de negende editie.

(TB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties