Interview Mertens: "Als dit niet motiveert, dan lukt het nooit"

Mertens: "Als dit niet motiveert, dan lukt het nooit"
Foto: © SC

Dries Mertens was ook opgetogen na de fandag. Verder wil hij de focus nu snel terug op de wedstrijd tegen Servië leggen, met een mogelijke transfer is hij niet bezig.

Aernout Van Lindt in Brussel

"Ik denk dat als er ploegen zijn die interesse hebben in een Rode Duivel, die ook wel zal spelen bij de club waar hij heen zou gaan. We moeten ons dus geen zorgen maken over transfers, want we zitten ook allemaal al bij een ploeg waarvan niemand het erg zou vinden om te blijven denk ik."

Voor Mertens was de fandag een verrijkende ervaring. "Er kwam een jongen tegen me zeggen dat de spelers zien voor hem het mooiste moment is. Dan weet je weer waarvoor je het doet. Als dit niet motiveert, dan lukt het nooit."

Toch is vooral de wedstrijd van vrijdag tegen Servië belangrijk voor de Rode Duivels. Dan kan een nieuwe stap richting WK gezet worden. "De focus moet nu terug naar die wedstrijd, want die is heel belangrijk voor ons. Vanaf morgen is het terug serieus. Gretigheid is er altijd en iedereen wil winnen. De Serven gaan hier komen om te winnen, want ze verdedigen nog altijd hun land."

De trip naar de Verenigde Staten en de fandag mogen geen excuses zijn voor een eventuele mindere prestatie vrijdag: "We zijn niet langer dan een week in de USA geweest, dus zal het qua jetlag en vermoeidheid best wel meevallen. Dat is meer iets voor als je langere periode ergens bent. Sowieso mogen we geen excuses inroepen, we zijn er klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties