Interview Vertonghen: "Individueel zijn enkel Duitsland en Spanje beter"

Robby Morren
Robby Morren
| 52 reacties
Vertonghen: "Individueel zijn enkel Duitsland en Spanje beter"
Foto: © SC

Dat deze lichting Rode Duivels over bijzonder veel kwaliteiten beschikt, bleek het voorbije jaar meermaals. Individueel bekeken schat Jan Vertonghen enkel Spanje en Duitsland beter in maar de verdediger weet dat de Rode Duivels nog kunnen groeien als ploeg.

Door Robby Morren

"Ik wil graag opnieuw centraal spelen, dat doe ik liever. Ik heb meer kans op een goede wedstrijd als ik centraal speel. Bij Tottenham speel ik bijna altijd centraal en de coach weet dat ook wel. Natuurlijk wil ik ook op de linksback voetballen. Daar heb ik al veel interlands gespeeld en daar kan ik me ook wel amuseren."

"De coach heeft meer dan genoeg opties. We hebben zoveel goede spelers in ons team dat je al blij mag zijn als je speelt. Ik ga nu niet zagen. Ik help de ploeg waar dat nodig is."

Na de overtuigende overwinning tegen de Verenigde Staten en de talrijke opkomst op de fandag en de open training, verwacht zowat elke Belgische voetballiefhebber dat de Rode Duivels vrijdag de drie punten thuishouden tegen Servië. Toch is Vertonghen het wedstrijdbegin in Servië nog niet vergeten.

"We moeten realistisch blijven. Servië heeft een hele goede ploeg. We moeten niet vals bescheiden zijn maar in Servië waren wij in het begin van de partij niet de betere ploeg. We moeten op onze hoede zijn. Normaal zijn we sterker en we spelen een thuismatch. Ik weet ook niet met welke ambitie Servië naar Brussel komt."

"Als we winnen, zijn we zeker van de barragewedstrijden. Dat is een belangrijke stap maar we willen vooral voor de eerste plaats in onze groep gaan, al zou het natuurlijk ook perfect zijn als we ons voor het WK kunnen plaatsen via de barrages."

Vincent Kompany liet eerder noteren dat er commotie zou zijn indien de Rode Duivels de finale van het WK niet halen. Jan Vertonghen wil het niet zo scherp stellen maar ook hij is ervan overtuigd dat er maar weinig landen zijn met meer kwaliteit dan België.

"Er zijn niet veel landen die op papier beter zijn dan wij. Individueel staan enkel Duitsland en Spanje nog boven ons maar als ploeg moeten wij nog wel stappen zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties