Lewandowski: "Zoek nieuwe uitdaging"

Lewandowski: "Zoek nieuwe uitdaging"
Foto: © SC

Robert Lewandowski zal volgend seizoen niet langer voor Dortmund voetballen. De Poolse international werd al meermaals gelinkt aan Bayern München en verklaarde nu ook zelf dat hij Borussia zal verlaten.

De laatste maanden gonst het in de Duitse pers van de geruchten rond een overgang van Lewandowski naar Der Rekordmeister. Na Mario Götze zou de Pool de tweede sterkhouder zijn die Borussia ziet vertrekken naar Beieren.

Ook Lewandowski zelf stuurt aan op een vertrek. “Dortmund is een fantastische club die ik altijd zal waarderen”, aldus de spits in Bild. “Maar ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ga ervan uit dat alles op zijn pootjes terecht komt en dat ik bij mijn favoriete club zal spelen. Het is voor elke partij de beste zaak om nu te vertrekken.”

Lewandowski is al sinds 2010 één van de smaakmakers van de verliezende Champions League-finalist. De 24-jarige aanvaller ligt nog één jaar onder contract bij Gelb und Schwarz. Geïnteresseerde clubs zullen dus ongetwijfeld de geldbuidel moeten opentrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties