Interview Kompany: "Ik denk niet dat de mensen ons gaan laten vallen als het eens misloopt"

Kompany: "Ik denk niet dat de mensen ons gaan laten vallen als het eens misloopt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany kwam deze week in het nieuws na zijn uitspraken dat België zich moet richten op de WK-finale. "Die woorden zijn uit zijn context gerukt", aldus de skipper van de Rode Duivels. "Servië is nu het belangrijkste."

Vincent, jij sprak deze week heel steile ambities uit. Je had het zelfs over de WK-finale?

"Daarover wil ik twee dingen zeggen. Ten eerste zijn mijn woorden toch een beetje uit de context getrokken. Als je het volledige interview beluistert, hoor je dat ook. De ironie die ik er in legde, is de mensen een beetje ontsnapt. Maar goed, het kan me weinig schelen als het mee bijdraagt aan het positivisme van de mensen. En ten tweede moeten we eerst de match van vanavond tot een goed einde brengen. Alleen die match is nu belangrijk."

Heb je geen schrik dat de verwachtingen te strak gespannen staan?

"Nee, je kan daar mee omgaan of niet. Ik denk ook niet dat de mensen ons zomaar gaan laten vallen als het eens misloopt. Dat punt zijn we volgens mij voorbij. Als je ziet hoeveel mensen ons de voorbije week kwam aanmoedigen, weet je dat niet iedereen ons zomaar gaat laten vallen."

Temper jij dan die verwachtingen bij de spelers?

"Nee, dat is ook niet nodig. De groep is gefocused op de wedstrijd. Ik wil de twee ook van elkaar scheiden: de belevenis van de fans en de belevenis van de spelers. Ik wil geen roet in het eten gooien bij zoveel enthousiasme zolang de spelers maar weten wat er belangrijk is en met wat we bezig zijn."

Die wedstrijd tegen Servië dan?

"Het kan een valstrikmatch zijn. Het is een jonge ploeg met veel talent, maar er zal ook druk bij hen liggen omdat een paar jonge spelers zich willen bewijzen. Het kan heel moeilijk worden. Let op: ook wij zijn vol vertrouwen en weten wat we kunnen."

Jullie zijn nu een poosje bij elkaar gebleven.

"Die stage in de VS was heel goed. Dat is ook nog het verschil met andere topploegen. Die hebben al toernooien en zo meegemaakt en zaten al verschillende weken samen. Voor ons was het perfect om toch wat ervaring op te doen."

Hebben jullie problemen met de druk?

"Druk zit altijd in het hoofd. Ik denk niet dat deze ploeg daar last van heeft."

In Servië hebben jullie nochtans de eerste 25 minuten afgezien?

"Dat is waar, maar daar moet je uit leren. We zijn op dat moment solidair gebleven en hebben teruggegrepen naar onze basis. Na die 25 minuten hebben we trouwens een superwedstrijd gespeeld en vooral dat is blijven hangen."

Is dat het grote verschil met vroeger? Dat jullie geduld tonen en niet in paniek raken?

"Elke topploeg weet dat er negentig minuten zijn in een wedstrijd en dat die niet in het eerste halfuur beslist wordt. We blijven gewoon ons werk doen en dat loont."

Denk jij ook dat het in Kroatië beslist wordt?

"Ja, voor die match zal het niet beslist zijn. De wedstrijd tegen Servië is dan ook belangrijk om een goeie uitgangspositie te verwerven."

Over Manchester City...

"Enkel vragen over de nationale ploeg."

Maar hoe ben jij omgegaan met de kritiek dit seizoen van Mancini?

"Kritiek gaat weg als je goed speelt, dat is mijn ervaring. Ik heb er achteraf niet veel meer over gezegd."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties