Nederland kent geen moeite met Indonesië

Timothy Collard
| 5 reacties

Nederland speelde vrijdagnamiddag een oefenwedstrijd tegen Indonesië. Oranje kende geen problemen met zijn tegenstander en nam na de rust afstand.

Oranje speelt tijdens deze interlandperiode enkel vriendschappelijk en dus gebruikt bondscoach Louis van Gaal de wedstrijden om het een en ander uit te proberen.

Nederland startte met een jong team en voor de rust slaagde het er niet in om te scoren tegen Indonesië. Na rust gooide van Gaal onder andere Siem de Jong in de strijd en de spits van Ajax maakte meteen het verschil.

Vlak voor het uur opende de Jong de score en tien minuten later zorgde hij voor een comfortabele 0-2-voorsprong. Vlak voor affluiten dikte Robben nog aan tot 0-3 en zo kenden de Nederlanders uiteindelijk een eenvoudige namiddag.

Nederland speelde met: Cillessen (Vermeer 46'), Vlaar, Pieters (Heitinga 46'), Janmaat (Tiendalli 66'), Nelom, Sneijder (S. de Jong 46'), de Guzman, Toornstra, van Persie (van Wolfswinkel 46'), Lens (Robben 14'), Schaken.