Borkelmans: "Rode Duivels vroegen zelf om Wilmots"

Borkelmans: "Rode Duivels vroegen zelf om Wilmots"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De hype rond de Duivels is na de overwinning tegen Servië nog gegroeid. "Het was opvallend dat het stadion een half uur na de wedstrijd nog bomvol zat", aldus Vital Borkelmans.

Door de overwinning tegen Servië en het verlies van Kroatië tegen Schotland staan de Rode Duivels opnieuw een stapje dichter bij Brazilië. Ook de fans laten zich meedrijven met het enthousiasme dat rond de nationale ploeg hangt.

“Het was opvallend dat het stadion een half uur na de wedstrijd nog bomvol zat”, vertelt Borkelmans in De Zevende Dag. “De groep is bereidt om door het vuur te gaan voor de eer en de trots. De Rode Duivels kunnen dezer dagen ook niet meer over straat lopen zonder aangeklampt te worden.”

Borkelmans is de man die Marc Wilmots moet bijstaan met raad en daad. Hoe kijkt de assistent naar zijn taak? “Ik heb een goede relatie met Marc. Wilmots wil alles doen om het niveau van België op te krikken. Ik zit vooral in het buitenland om spelers te scouten. Op die manier maak ik het gemakkelijker voor Marc.”

“De volgende wedstrijd in Schotland mogen we niet onderschatten. Die ploeg won niet voor niets in Kroatië. Maar elke wedstrijd vergt een andere aanpak. Ik ga nu vooral kijken welke Schotten nog met een transfer in het hoofd zitten en wie in de voorbereiding goed speelt.”

“Vooral in het begin kreeg ik veel de vraag of ik de ervaring heb ik bij de nationale ploeg aan de slag te gaan”, gaat Borkelmans verder. “Maar topspelers sus je niet met een fabeltje. Vergeet trouwens ook niet dat de spelers zelf om Wilmots hebben gevraagd na het vertrek van Georges Leekens.”

Maar wat is nu het grote geheim van de Rode Duivels? “Vooral de uitstraling die jongens als Vincent Kompany en Jan Vertonghen op het veld tentoon spreiden is belangrijk”, zegt Borkelmans. “Marc en ik laten de spelers relatief vrij. Niemand is ontgoocheld als hij op de bank zit en dat is de kracht van de ploeg.”

Wilmots en Borkelmans hebben samen enkele grote toernooien op hun palmares staan. Maken zij de huidige lichting warm met verhalen over pakweg het WK 1998 in Frankrijk? “Onze jongens weten dat we die toernooien hebben gespeeld”, besluit de assistent. “Maar ze willen nu vooral zelf naar Brazilië. We hebben alle troeven in handen. Nu is het zaak om de klus te klaren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties