Kalendermaker: "De ploegen en de overheden moeten toegeeflijker worden"

Kalendermaker: "De ploegen en de overheden moeten toegeeflijker worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nils Van Branteghem heeft een paar keer gevloekt bij het maken van de kalender voor volgend seizoen. En hij heeft ook water bij de wijn moeten doen om het programma helemaal rond te maken.

Van Branteghem deed dan ook een oproep voor hij de kalender bekend maakte: "De lokale overheden en de ploegen moeten voor de volgende seizoenen iets toegeeflijker worden", zei de kalendermaker. "Het was dit jaar nog moeilijker terwijl velen dachten dat het makkelijker zou worden doordat de kampioen rechtstreeks geplaatst was voor de Champions League. Laat ik u zeggen: dat was niet het geval."

Zo moest er rekening gehouden worden met het nieuwe stadion van Gent. "Voor 5 oktober mocht er geen topper op het programma staan, want de invalswegen zouden nog niet helemaal klaar zijn. Bij Oostende vroeg de politie om geen thuismatch te hebben in de zomermaanden tegen Club Brugge, Standard of Gent uit schrik voor rellen."

"Anderlecht vroeg dan weer om geen topper te spelen na een Champions League-wedstrijd", zei Van Branteghem. Dat is wel niet gelukt, want in het weekend van 21/09 staat Club-Anderlecht op het programma. "We hadden inderdaad gevraagd om geen toppers te hebben na een CL-week, maar het ging niet anders. Dus moeten we er mee leven", aldus perswoordvoerder David Steegen.

Zo moest Van Branteghem ook het concept laten varen dat elke ploeg in de heen- en terugronde een topper in eigen huis kon spelen. "Er komt gewoon heel veel bij kijken. Volgend seizoen gaan we enkele variabelen ook uit ons computerprogramma halen. Het is gewoon bijna niet te doen."

Nog even ter informatie: de heenronde gaat van 26/07/2013 tot 09/11/2013. De winterstop is van 28/12/2013 tot en met 14/01/2014. En de reguliere competitie eindigt op 15/03/2014.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties