Ook Rio Ferdinand kampte met depressie

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Ook Rio Ferdinand kampte met depressie
Foto: © SC

Voetballers en een depressie: het lijkt de laatste maanden dagelijkse kost. Ook Rio Ferdinand kreeg zo'n twee jaar geleden af te rekenen met een burn-out. "En net daarom besliste ik een jaar geleden om niet langer beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg."

Recent verschenen met ‘Player X’ en ‘The Secret Footballer’ anonieme getuigenissen van profvoetballers uit de Premier League. In beide verhalen gaat het over spelers die met een depressie kampen. En ook Ferdinand kan er van meespreken.

De 34-jarige verdediger heeft er nochtans een droomcarrière opzitten. Via West Ham en Leeds belandde Ferdinand in 2002 bij Manchester United. Ondertussen trad Rio tachtig keer aan voor The Three Lions.

“Ik slaag er pas nu echt in om over mijn depressie te praten” vertelt de Mancunian in The Sun. “Zo’n twee seizoenen geleden kampte ik met tal van blessures. Mijn omgeving dwong me echter om te spelen en daardoor ging het van kwaad naar erger. Op den duur werd ik echt depressief van die zaken.”

“Ik deed alsof er niets aan de hand was”, getuigt de verdediger. “Maar in werkelijkheid vreesde ik voor mijn toekomst. En net daarom besliste ik om te stoppen met het nationale elftal en me enkel nog op Manchester United te concentreren. Ik wil mijn lichaam niet riskeren voor enkele interlands.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties