Berchem en Cappellen vangen bot bij KBVB

Steven Bologne
| 9 reacties
Berchem en Cappellen vangen bot bij KBVB
Foto: © SC

Berchem Sport en Cappellen werden afgescheiden van andere clubs uit de regio bij de samenstelling van de nieuwe reeksen voor derde klasse. Beide clubs waren daar allesbehalve tevreden over en dienden een opmerking in.

Clubs die niet akkoord waren met de reeksindeling konden vanmiddag gehoord worden door het Sportcomité Competities op de KBVB in Brussel. Cappellen en Berchem werden bij de reeksindeling ondergebracht in de B reeks, terwijl clubs als Racing Mechelen, Rupel Boom en Bornem in de A reeks werden gedropt. Anders dan andere jaren legde de KBVB zelf vier reeksvoorstellen op tafel, voordien waren het de clubs die konden voorstellen, nu kwam het tot een democratische stemming tussen hetgeen de voetbalbond op tafel legde.

Berchem en Cappellen werden vanmiddag gehoord in hun betoog, maar keerden met een njet terug huiswaarts. De reeksindelingen blijven behouden. De kans was echter ook klein dat de twee clubs iets konden teweeg brengen vermits een reekswisseling enkel mogelijk was door middel van permutatie en het akkoord van de clubs die van reeks wilden wisselen. Dat akkoord hadden beide clubs niet, zodoende dat de KBVB de reeksen definitief vastlegde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties