"KV Turnhout gaat resoluut voor promotie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
"KV Turnhout gaat resoluut voor promotie"
Foto: © SC

KV Turnhout startte gisteren al de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Oefenmeester is niemand minder dan de Egyptenaar Hesham Salem Zakarya. Zorgt hij ook dit seizoen voor een huzarenstukje?

De situatie bij Turnhout was vorig seizoen ongezien. De derdeklasser was op sterven na dood. Een degradatie leek rond de jaarwisseling onafwendbaar. Maar eigenaar Maged Samy dropte in januari de quasi voltallige kern van Wadi Degla in Antwerpen. De Egyptische competitie lag immers stil door de aanhoudende protesten in het Afrikaanse land.

Het vervolg was ongezien op de Belgische velden. De profvoetballers, onder leiding van huidig Turnhout-trainer Zakarya, overklasten de andere derdeklassers en dwongen ei zo na een plaats in de eindronde af. Komt er dit seizoen een vervolg?

Ambitie

“Wellicht zullen er opnieuw enkele Egyptenaren afzakken naar Turnhout”, vertelt voorzitter Marcel Hendrickx in Het Nieuwsblad. “Ik hoor dat doelman Mohamed Haytham wellicht opnieuw onder onze lat zal staan. Daarnaast hoop ik dat we nog enkele spelers van Lierse ter beschikking krijgen. Het liefst zou ik Geoffry Hairemans terughalen, maar dan mag hij in de oefenwedstrijden niet te veel meer scoren.” (lacht)

“Lierse trekt einde deze week met een afgeslankte kern op stage”, gaat de preses verder. “Wellicht weten we dan meer. Voor de beloftenploeg zoeken we bovendien nog spelers zonder contract die willen investeren in hun loopbaan.”

En wat is het doel van de Binken in derde klasse A? “We gaan resoluut voor promotie naar tweede klasse”, besluit Hendrickx vastbesloten. “Onze coach is razend ambitieus en heeft geen zin om tweede viool te spelen. Schrijf maar op dat KV Turnhout nog lang niet dood is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties