Paridaans rekent op goede start met Berchem

Steven Bologne
| 1 reacties
Paridaans rekent op goede start met Berchem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Berchem Sport deed tot dusver enkele opmerkelijke transfers. Eentje daarvan is die van Sjors Paridaans, de linksvoetige verdediger komt over van de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven.

Berchem stelde zijn nieuwe aanwinst voor via haar internetkanaal KBS-tv. Op internet circuleert de verdediger wel vaker, voornamelijk op youtube met zijn stevige linker. De vader van twee jonge dochtertjes legt ondermeer uit waarom hij zijn profstatuut in Nederland overboord gooit en zich in België, als Semi-Prof, verder wil ontwikkelen.

“Ik ben bij Berchem terecht gekomen via Brahim Massoufi, een speler bij Zwarte Leeuw. De contacten werden dus gelegd via ex-ploegmakkers. Maar ook andere clubs waren geïnteresseerd uit België, maar Berchem was de meest aantrekkelijkste”, weet hij. “Na de gesprekken met het management en de technische staf, had ik meteen een goed gevoel. Thuis heb ik het een en ander opgezocht, en zo merkte ik dat de club toch over een stevige fanatieke aanhang beschikt. Het gevoel werd daardoor alleen maar versterkt. Ik weet dat Berchem vroeger een van de Antwerpse grootheden was en dat ook Dick Advocaat nog voor de club uitkwam.”

Bij Berchem ziet Paridaans zijn ex-ploegmakker van bij Eindhoven Dickson Agyeman terug. “Dickie tekende pas na mij op de club, dus dat heeft de keuze niet beïnvloed. We hebben het wel over hem gehad bij de onderhandelingen, misschien dat dat het een en ander in beweging heeft gezet.”

Zijn beste positie is links centraal achterin, maar ook op de linksback en voor de verdediging kan Paridaans worden ingezet. “Ik praat veel met mijn ploeggenoten op het veld, en ga voor een sterke organisatie achterin. Mijn passing en vrije trappen zijn eveneens een kenmerk.”

Van Prof in Nederland naar Semi-Prof in België, een bizarre keuze toch. “In Nederland heb je ook een derde klasse, de zogenaamde Topklasse, maar de ploegen in het zuiden staan daar niet zo goed voor. Of ik een uurtje naar het zuiden in de auto zit, of een uurtje naar Antwerpen maakt dus weinig uit. Ik ben op het punt gekomen om realistisch te zijn, de eredivisie is te hoog gegrepen, en bovendien kies ik voor een iets maatschappelijkere carrière. Ik ben altijd gewend geweest van te willen winnen, dat is nu niet anders. Ik wil graag zo hoog mogelijk eindigen met de club, als onze start goed is dan bestaat de kans dat we goed gaan kunnen meedraaien.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties