Venijn zit in de staart tijdens Spanje - Engeland

Spanje tegen Engeland, dat was ook op het EK voor vrouwen een duel tussen tiki-taka en kracht. Spanje trok uiteindelijk aan het langste eind: 3- 2.

Spanje begon furieus aan de wedstrijd tegen Engeland en kwam al na drie minuten op voorsprong. Sonia Bermudez bediende Veronica Boquete perfect tussen twee verdedigsters door en Vero bleef koel en werkte af.

Lang konden de Spanjaarden niet genieten van hun voorsprong, want vijf minuten later was het alweer 1-1 via Aluko, na een foutje in de Spaanse defensie.

Venijn in de staart

Daarna bleef Spanje combineren en liep Engeland zich de longen uit het lijf, maar we leken toch op weg naar een gelijkspel. Tot de dolle slotfase begon.

Vijf minuten voor tijd kwam Spanje op voorsprong, nadat een corner niet wegraakt en Hermoso snoeihard de 2-1 binnenschoot. Even later aan de overkant een zelfde soort situatie, maar dan met Bassett aan het kanon: 2-2..

En nog was het niet gedaan: in de extra tijd kwamen de Spaanse vrouwen alsnog aan de overwinning! Alexia Putellas van Barcelona kreeg het doelpunt op haar naam na een voorzet van Adriana, al leek het een eigen doelpunt van keepster Bardsley.

Spanje en Frankrijk beginnen zo in de poule met drie punten, Rusland en Engeland moeten tegen elkaar vol aan de bak op speeldag 2.