Interview "Voor onze voorzitter is niets onmogelijk"

"Voor onze voorzitter is niets onmogelijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Monaco verblijft momenteel in Oostenrijk waar het aan het grote werk begint, want de ploeg verwelkomde deze week zijn nieuwe sterren. Ex-Beerschotspeler Gary Kagelmacher keek zijn ogen uit, want ineens werd hij omringd door vedetten als Falcao, Carvalho en Abidal, om er maar een paar te noemen.

Anderhalf jaar geleden verhuisde de Uruguayaan naar Monaco dat op dat moment vrij onderaan bengelde in de Ligue 2, maar Kagelmacher had al gehoord van het project van de schatrijke Rus Dmitry Rybolovlev, die de ploeg had overgenomen. Tijdens de zomer pleegde Monaco een coup op de Europese transfermarkt door onder andere Joa Moutinho, Radamel Falcao, James Rodriguez, Eric Abidal en Jeremy Toulalan te gaan halen. "En kan er mij nu nog iemand ongelijk geven", lachte Kagelmacher toen we hem daarmee confronteerden.

Gary, wat een ploeg waarin je nu speelt!

"Anderhalf jaar geleden koos ik voor Monaco omdat ik in dit project geloofde. Nu weet je waarom ik die keuze maakte. (knipoog) Ik heb zeker geen fout gemaakt hé."

Maar had je dit ooit verwacht? Een ploeg met Carvalho, Abidal, Moutinho,... en niet in het minst Falcao?

"In je carrière hoop je met de besten te mogen spelen, maar inderdaad, dit overstijgt toch wel een beetje mijn verwachtingen. Met alle respect: maar als je onze ploeg van vorig jaar vergelijkt met die van nu... wie dit kon voorspellen, was nu waarschijnlijk schatrijk."

Hebben die jongens vedettenallures?

"Nee, het zijn heel goede spelers, maar echt normale jongens. Voor mij is het trouwens nog leuker, want nu zijn er een aantal jongens bij waarmee ik mijn eigen taal kan spreken. Ik spreek wel Engels op training, maar daarnaast zijn er nu jongens waarmee ik een cultuur deel."

Heb je al nieuwe vrienden gemaakt?

"Nog niet, want we zijn nog maar een paar dagen samen. Maar dat komt nog wel."

Vooral de transfer van Falcao heeft de voetbalwereld geschokt.

"Het is een signaal van de voorzitter geweest. Hij wilde een groots team samenstellen en in één week haalde hij vier grote namen. Hij toonde dat er niets onmogelijk is voor hem en dat hij het geld heeft om iedereen te halen."

Ja, daarover... We hoorden dat hij zelfs sprak met Cristiano Ronaldo?

"Ik heb dat ook gehoord. (lacht) De voorzitter kan iedereen halen, maar ik denk dat Ronaldo nu nog tevreden is bij Real Madrid. Maar zeg nooit nooit. Als de voorzitter iemand wil, kan hij heel ver gaan. Alhoewel ik denk dat hij nu niet zal komen."

Wie had dit gedacht toen je nog bij Beerschot speelde?

"Ik lach er soms ook wel om. Anderhalf jaar geleden nog bij een 'normaal' team in België, vertrekken naar een team dat bijna laatst staat in de Franse tweede klasse en nu in een sterrenteam spelen. Het kan snel veranderen in het voetbal."

Is er in deze ploeg een plaatsje voor Gary Kagelmacher?

"De verdedigers die gehaald zijn, spelen eigenlijk niet op mijn plaats. Ik speelde afgelopen seizoen vooral op de rechtsback en de coach wil me daar ook dit seizoen uitspelen. Carvalho is een centrale verdediger en Abidal een linkse. Het zal moeilijker worden dan vorig seizoen, maar ik ga mijn best doen."

Met deze spelers, is de titel het enige doel?

"Ik denk wel dat de voorzitter daar aan denkt, maar het is altijd moeilijk om met een quasi heel nieuw team direct top te zijn. Volgens mij moeten we zeker Europees proberen halen. Dat is de eerste doelstelling. Maar als we kampioen kunnen spelen, zullen we dat zeker doen."

Chelsea had ook een inloopperiode nodig toen Abramovich zijn team samenkocht.

"Spelers moeten op elkaar ingespeed geraken. We hebben wel het voordeel dat Moutinho, Falcao en James allemaal al jaren samenspelen en dat Abidal en Toulalan de Franse competitie wel kennen. Het is niet dat we van nul moeten beginnen."

Hoe gaat het met Yannick Ferrera Carrasco, onze Belg bij Monaco?

"Yannick is een fantastische speler die heel belangrijk voor ons was verleden seizoen. Hij heeft heel veel kwaliteiten. Als hij zich blijft ontwikkelen, zal hij een heel grote speler worden." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties