Fotohuis brengt Brugse Derby in beeld

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Fotohuis brengt Brugse Derby in beeld
Foto: © SC

Momenteel loopt er in het Volkskundemuseum in Brugge een unieke fototentoonstelling rond de Brugse Derby. Het Fotohuis richtte vorig seizoen immers hun camera op de unieke beleving van de Brugse voetbalfans.

Het Brugse Volkskundemuseum is dezer dagen een ‘must see’ voor voetballiefhebbers in het algemeen en fans van Club en Cercle in het bijzonder. Tot en met zeventien november loopt er immers een fototentoonstelling die in het teken staat van de Brugse Derby. Dat staat te lezen op de website van blauw-zwart.

In 1890 werd de bakermat gelegd voor het voetbal in de West-Vlaamse hoofdstad met het ontstaan van de Brugsche Football Club. Vele omzwervingen later splitste deze club op in de twee bekende tenoren: het blauw-zwarte Football Club Brugeois en het groen-zwarte Cercle Sportif Brugeois.

Sinds die tijd hebben beide teams een rijkgevulde geschiedenis bijeen geschreven. Vooral de onderlinge wedstrijden waren dikwijls ware spektakelstukken. En net dat is de reden voor de fototentoonstelling. Het is zeker een kijkje waard!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties