Analyse Special Antwerp: Great Old heeft het nu echt in eigen handen

Special Antwerp: Great Old heeft het nu echt in eigen handen
Foto: © SC

Mag Antwerp na de wilde plannen van de voorbije jaren eindelijk met realistische titelambities aan de aftrap in tweede klasse komen? Wat ons betreft: ja. The Great Old heeft met de samenwerking met Saïf Rubie immers de beste stap richting succes gezet.

Voor de niet-Antwerpenaar of supporter uit één van de andere kampen: Saïf Rubie is een voetbalmakelaar die zijn kantoor in Dubai heeft en een samenwerkingsakkoord heeft met tal van Europese clubs. In België viel zijn oog op Antwerp en als u het ons vraagt zal dat de club van Gunther Hofmans en co geen windeieren leggen.

Denkt u dat er in normale omstandigheden een naam als Jimmy Floyd Hasselbaink naar de Bosuil was afgezakt? Indien ja, dan durven we u bij deze naïef te noemen. De voormalige Nederlandse topspits kwam immers enkel na bemiddeling en aandringen van Rubie. En nog belangrijker: in zijn kielzog nam Hasselbaink een vloot aan kwaliteitsspelers mee. Waar het de voorbije jaren een komen en gaan was van testers en ander 'voetballend talent van bedenkelijk allooi' werd nu gekozen om in één keer de goede jongens te halen. Bart Wilmssen kon er enkel van dromen!

Laten we het elftal even onder de loep nemen: Bjorn Sengier, Jonas De Roeck, Wim De Decker, Emrullah Güvenç en Kevin Tano. Vermoedelijk kent u wel twee of drie van deze jongens. Wel, dat moet de as vormen van het elftal. Niet slecht, als u het ons vraagt. Daarnaast werd vooral ingezet op jong talent uit het Antwerpse.

Maar de surprise van de chef was zonder meer John Bostock. Op zijn 15de voorbestemd om een grotere ster dan Michael Owen en Wayne Rooney te worden, maar weggedeemsterd in de krochten van de Engelse lagere klasses. Toch heeft de nog steeds maar 21-jarige aanvallende middenvelder ontegensprekelijk talent. En dat moet hij dit seizoen laten zien.

Wie durft zeggen voor aanvang van dit seizoen dat Antwerp niet mee gaat doen om de knikkers? Natuurlijk, het is de voorbije tien jaar al veel gezegd. Ook de voorbije twee toen Antwerp twee keer beschamend tiende werd. Maar moet met deze kern dit niet het seizoen van de wederopstanding worden? Het zou inderdaad alvast moeten... (JW)

Morgen volgt er ook nog: Hofmans over het seizoen en interviews met de 'Superturk' van The Great Old en met Jimmy Hasselbaink.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties