Lestienne: "Zonder Europa League wordt het een lang seizoen"

Jens Hoofteer
| 44 reacties
Lestienne: "Zonder Europa League wordt het een lang seizoen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vorige week moest Maxime Lestienne geblesseerd toekijken hoe Club Brugge met 1-0 de boot inging tegen Wroclaw. Zondag was hij opnieuw beslissend voor Blauw-Zwart in Oostende.

Er wordt gezegd dat Lestienne stilaan onmisbaar is voor Club. De flankspeler zelf blijft echter bescheiden. "Ik geef gewoon het beste van mezelf als ik speel.", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Sinds het goede seizoen dat ik vorig jaar heb afgewerkt, zit ik vol vertrouwen. Plus dat mijn stijl, de diepte opzoeken met mijn snelheid, ook opvalt natuurlijk."

Morgen staat er veel op het spel voor Club Brugge. Blauw-Zwart moet dan de scheve situatie alsnog zien recht te trekken. Lestienne beseft het maar al te goed. "Het is hét onderwerp in de kleedkamer. Zonder Europa League wordt het seizoen wel héél lang, dan hebben we enkel nog het kampioenschap en de beker. Dat wil niemand."

"Bovendien hebben alle spelers, niet alleen ik, Europees voetbal nodig om ons verder te ontwikkelen. De druk om door te gaan is echt voelbaar."

Ook Vincent Mannaert liet al weten dat kwalificatie een absolute noodzaak is. Lestienne treedt de manager van Club bij. "Iedereen is echt gemotiveerd en geconcentreerd. Ik denk niet dat we vorige week een heel sterk Wroclaw gezien hebben, al hadden ze zeker enkele goede individuen. Het zijn wij die niet goed gespeeld hebben. Thuis moeten we hen met de steun van ons publiek kunnen afmaken. Zeker als onze aanval in vorm is, hun verdediging is echt te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties