Mboyo naar Genk: "Fans verwennen met veel doelpunten"

Mboyo naar Genk: "Fans verwennen met veel doelpunten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft de komst van Ilombé Mboyo officieel bekendgemaakt. De aanvaller moet samen met Jelle Vossen het nieuwe koningskoppel van de Cristal Arena gaan vormen en de Limburgers aan een nieuwe landstitel helpen.

Mboyo maakte vorig seizoen indruk met 21 doelpunten voor AA Gent. De aanvoerder hielp de Buffalo's afgelopen weekend nog aan een driepunter met een doelpunt. Lange tijd leek hij op weg naar het Astridpark want Anderlecht hengelde nadrukkelijk naar de diensten van de Congolese Belg. Hij zette woensdag echter zijn krabbel onder een vierjarig contract bij KRC Genk.

De bekerwinnaar wil voluit voor de titel gaan en Mboyo zou wel eens het ontbrekende stukje kunnen zijn in de puzzel van Mario Been. Met hem krijgt Racing Genk er opnieuw een balvaste en kopbalsterke aanvaller bij, een leemte die werd achtergelaten door het vertrek van Christian Benteke.

Technisch directeur Gunther Jacob is alvast bijzonder gelukkig met de komst van de 26-jarige aanvaller. “Hij heeft die extra kwaliteiten die we nog zochten om onze kern uit te balanceren en te versterken. Hij is technisch vaardig, snel, balvast, stevig in de duels en bovenal: hij scoort vlot."

"Supporters verwennen"

Morgen wordt Mboyo officieel voorgesteld aan de pers. Ondertussen liet hij optekenen dat hij graag veel doelpunten wil scoren voor zijn nieuwe werkgever. "De overgang naar een topclub die meestrijdt voor de titel is uiteraard een mooie stap vooruit in mijn carrière. Ik hoop dat ik de club en de supporters kan verwennen met veel doelpunten. Zowel in de competitie, in de beker, als in Europa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties