Kan Guardiola toveren met Bayern?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Kan Guardiola toveren met Bayern?
Foto: © SC

Morgenavond trekt de Duitse Bundesliga zich opnieuw op gang. Bayern München en Borussia Mönchengladbach hebben de eer om de nieuwe voetbaljaargang af te trappen. Er rest maar één grote vraag: doet Pep Guardiola beter dan Jupp Heynckes?

De competitie-opener in Duitsland is meteen een Belgisch onderonsje. Bayern München – Borussia Mönchengladbach is een duel tussen Daniel Van Buyten en Filip Daems. De algemene verwachting is dat Der Rekordmeister geen problemen kent met Gladbach, maar de withemden toonden zich de voorbije seizoenen een reuzendoder. Bovendien kreeg Bayern in de Duitse SuperCup een serieuze tik van Borussia Dortmund (4-2, nvdr.).

Vorig seizoen werd de Duitse voetbalschool al vergeleken met de Spaanse variant. De Bundesliga kan je eigenlijk ook spiegelen aan de competitie waar Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hun boterham verdienen. De Duitse topklasse stevent immers opnieuw af op een onderonsje tussen Bayern München en Borussia Dortmund. Kan Pep Guardiola de geoliede machine van Jupp Heynckes nog beter maken? Of bezwijkt de succestrainer onder de druk? De roodhemden pakten vorig seizoen titel, beker en Champions League. De tengere Pep staat dus voor een ‘mission impossible’.

Na de twee grootmachten vechten een pak ‘subtoppers’ om de resterende Europese plaatsen. Vooral Bayer Leverkusen en Schalke04 lijken onder elkaar te zullen gaan uitvechten wie het derde rechtstreekse ticket voor de Champions League pakt. De ploeg die net naast het podium valt moet immers een voorronde afwerken vooraleer er kan worden meegedanst op het kampioenenbal. Eén ding lijkt zeker: beide teams zijn niet in staat om Bayern of Gelb und Schwarz te bedreigen in de strijd om de titel. Al kunnen ze natuurlijk wel een rol als scherprechter op zich nemen.

Maar ook in de brede middenmoot van de Bundesliga zal dit seizoen het één en ander te beleven zijn. Er zijn immers nog drie Europa League-tickets te verdelen (ook de winnaar van de Duitse beker gaat naar Europa, nvdr.). En voor die toegangsbewijzen zijn er een pak gegadigden. HSV, Wolfsburg en Werder Bremen etaleerden zich de voorbije seizoenen als grijze muis en willen iets goedmaken. Daarnaast richten ook Gladbach, Freiburg, Frankfurt en Hannover 96 hun pijlen op een Europees avontuur. Het kondigt zich alvast aan als een spannende strijd!

Onderaan is het dan weer kijken naar hoe de promovendi de overstap naar de elite verteren. Eintracht Braunschweiger verwacht alvast een moeilijk seizoen. Ook Hertha BSC tekent opnieuw present, maar de hoofdstedelingen verworven voldoende nieuwe krachten om een rustig seizoen mee te maken. Vooral voor Augsburg en Hoffenheim, met Koen Casteels onder de lat, wordt het wellicht vechten voor elk puntje.

Vanavond krijgt u hier nog van ons een elftal talentjes, net zoals we al met Frankrijk, Nederland en de Jupiler Pro League hebben gedaan. Klik op de respectievelijke linken als u die nog eens wil teruglezen.

Wie wordt kampioen?

Bij UNIBET kan je weer lekker veel geld verdienen dankzij de Duitse competitie. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Als Bayern München kampioen wordt, gaat je 60 euro 72 euro worden, een keuze voor Dortmund levert al 390 euro op en bij Schalke04 kan je al 1500 opbrengen. Zeker proberen dus via www.unibet.be/voetbalkrant!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties