Reactie Acheampong: "Ik moest sneller op die bal zijn dan Cendros"

Acheampong: "Ik moest sneller op die bal zijn dan Cendros"
Foto: © SC

Frank Acheampong scoorde op schitterende wijze het vierde doelpunt voor Anderlecht. De pijlsnelle Ghanees vierde uitgelaten zijn eerste officiële doelpunt.

"Ik speel om het publiek blij te maken. Dat ze meteen mijn naam begonnen scanderen, dat deed me wel iets", gaf de nieuwe publiekslieveling toe. "Dat is ook een wisselwerking. Zij doen mij beter spelen en dat maakt hen gelukkig. Na mijn goal wilde ik naar de coaches toelopen, want zij zijn elke dag bezig om me beter te maken. Ze blijven zeggen dat ik het in me heb om een grote speler te worden. Dat motiveert me toch wel."

Acheampong wordt ook wel 'De Ghanese Messi' genoemd. Iets waar hij het wel wat moeilijk mee heeft. "Ik ben Frank en ik heb mijn eigen kwaliteiten. Ik hou er niet van om vergeleken te worden met Messi. Dat zet onnodige druk ook op mij", gaf hij aan.

Over zijn goal dan: "Ik zag die speler van Gent van rechts aankomen, maar ik wou absoluut eerst bij die bal zijn. Ik zag hem zijn tackle inzetten en wist dat ik nog even moest versnellen, want anders had hij me wel gehad. Op het einde moest ik scoren. Het gaf een ongelooflijk gevoel toen die bal binnen ging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties