Top & Flop: Santini & Sleepy Saturday

Top & Flop: Santini & Sleepy Saturday
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

Top

Ivan Santini

Lik op stuk. Dat geeft Ivan Santini de criticasters. Waren zijn statistieken bij aankomst in Kortrijk niet echt om over naar huis te spreken (goed bij het onooglijke Zadar, maar amper een doelpunt in een jaartje Freiburg) en zijn prestaties in de eerste paar weken bizar (kansen gemist die Tom De Sutter nog zou maken, enfin, bij wijze van spreken), dan beleefde de Kroaat een tophelft tegen Lokeren. Een strafschop kan iedereen maken (enfin, bij wijze van spreken), maar de manier waarop hij eerst twee doelpunten had gemaakt deed iedereen hem een hattrick gunnen.

Zakaria Bakkali

Bevestiging. Dat geeft Zakaria Bakkali aan de volgers van het jonge ukkie van PSV. De club uit Eindhoven swingde dit weekend als een tiet in de Eredivisie en lijkt – door puntenverlies van Ajax en Feyenoord – alvast kanshebber om in het begin van de competitie tot titelkandidaat nummer 1 te worden gepromoveerd. Toonbeeld van dit alles zijn Bakkali en Wijnaldum, samen goed voor vijf doelpunten in een wedstrijd. De hattrick van de jonge Belg was dan nog eens van een extreem mooie makelij, dus reden genoeg voor een top.

Freaky Friday & Super Sunday

Het kondigde zich leuk aan: Super Sunday. En we kregen er zelf nog een Freaky Friday bovenop. Zowel op vrijdagavond (zes doelpunten in no time) als op zondag kregen we diverse leuke schouwspelen te zien. Enkel Gent bleef wat achter, verder zagen we zeven teams met echt wel kwaliteiten die er het beste proberen van te maken. Ook het voetbal an sich was mooi, met Remacle als een van de uitblinkers op vrijdag en ook zondag enkele spelers die vlotjes de cut halen van ons team van de week.

Ook Antwerp verdient meer dan een eervolle vermelding in deze rubriek. De manier waarop ze tegen Heist uithaalden doet het beste vermoeden voor dit Antwerp in tweede klasse. Zal het dan dit jaar zoals we voorspeld hadden toch prijs zijn voor de grootmacht uit de grootste stad van Vlaanderen?

Flop

Sleepy Saturday

Hoe leuk en amusant de wedstrijden op vrijdag en zondag ook waren, ze stonden in schril contrast met de wedstrijden van de zaterdagavond. Kunnen we in Henegouwen nog spreken van een al bij al interessante derby en gaven Oostende en Lierse nog enigszins teken van zin om te voetballen, was het toch een heel mager beestje. In vier wedstrijden kwam enkel Charleroi als winnaar naar boven en waren er twee verliezers: Bergen – dat op onbegrijpelijke wijze alweer de wedstrijd uit handen geeft - en de neutrale voetbalkijker.

Davy De fauw

Soms heb je eens je dagje niet. Aanvoerder Davy De fauw beleefde niet zijn meest begenadigde dag bij Zulte Waregem op het veld van Club Brugge. In Jan Breydel gaf hij eerst Lestienne vrije baan naar de 1-0, maar die miste. Wat later kreeg de kapitein een strafschop tegen, met bijhorend geel. Nog voor het halfuur had hij zelfs van het veld kunnen liggen, toen hij flirtte met een tweede gele kaart. De fauw zelf was achteraf met recht en reden blij dat zijn ploeggenoten zijn foutje wisten recht te zetten.

De voorhoede van Club Brugge

Dat De fauw uiteindelijk niet boet voor zijn zwak begin, heeft het ook deels te danken aan de manier van afwerken van de hele voorhoede van Club Brugge. Maxime Lestienne stond twee keer voor een open doel, maar miste onbegrijpelijk door zijnet en paal te vinden. Ook Refaelov en Wang kregen een opgelegde kans, de grootste miskleun kwam misschien nog van Tom De Sutter. Hij kon simpelweg binnenschuiven, maar wou het met een lobje proberen. “Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?” had niet misstaan als quote.

De ongeluksvogel - Jordan Remacle

Dan maak je een doelpunt en geef je twee assists en denk je dat de buit meer dan binnen is met een 1-3 voorsprong. Als voetballer weet je dan dat je in dit soort artikels bij de absolute toppers van de week terecht zal komen. En dan de desillusie als aan de overkant een Kortrijkzaan er nog twee kan inlappen en zo jouw plaats inneemt aan de top. Het gebeurde deze week met Jordan Remacle, een van de meest constante spelers in het nieuwe seizoen tot dusver.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties