Reactie Pocognoli: "Ribéry en Valbuena niet van de minsten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 40 reacties
Pocognoli: "Ribéry en Valbuena niet van de minsten"
Foto: © SC

Sébastien Pocognoli toonde zich gisteren de perfecte doublure voor Thomas Vermaelen bij de Rode Duivels. "Ik bewees dat Marc Wilmots op me kan rekenen. Nu moet ik vooral hard blijven werken in Duitsland."

Cédric De Volder in Brussel

België en Frankrijk hielden het gisterenavond op de Heizel op een scoreloos gelijkspel. Terwijl het aanvallende compartiment vooral bokte na de gemiste doelkansen, was Sébastien Pocognoli tevreden over zijn prestatie. “Ik denk dat de verdediging zich goed uit de slag heeft getrokken. De nul is daar dan ook het bewijs van. Bovendien heb ik bewezen dat Marc Wilmots op me kan rekenen.”

Les Bleus toonden zich vooral in de eerste helft gevaarlijk. Wat vond de flankverdediger van Hannover 96 van de Franse nationale ploeg? “Er stonden simpelweg twee sterke teams tegenover elkaar”, gaat Poco verder. “Het gelijkspel is dan ook geen drama. Zelf had ik wel wat werk op te knappen op mijn flank. Franck Ribéry en Mathieu Valbuena zijn natuurlijk niet van de minsten. (lacht)

"Een basisplaats bij Hannover 96 met het oog op het WK is wenselijk, maar het is vooral belangrijk om te blijven groeien"

De enige smet op de prestatie van de ex-speler van onder meer KRC Genk en Standard is misschien wel de zware tackle in het slot van de partij. Marc Wilmots koos er dan ook voor om Jelle Van Damme nog eventjes te laten opdraven. “Of een dergelijke tackle in de Jupiler Pro League een rode kaart zou opleveren? Dat is nu eenmaal voetbal.”

Afgelopen weekend werd in Duitsland de Bundesliga afgetrapt. Pocognoli begon echter op de bank bij zijn club. “Daar knoop ik geen conclusies aan vast”, besluit de 7-voudig Rode Duivel. “Ik heb al veel progressie gemaakt sinds ik bij Hannover 96 speel en moet toegeven dat ik mijn hart heb verloren aan het Duitse voetbal. Een basisplaats met het oog op het wereldkampioenschap in Brazilië is natuurlijk wenselijk, maar het is vooral belangrijk om als speler te blijven groeien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties