Wat heeft de voetbalwereld toch tegen homo's?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 32 reacties
Wat heeft de voetbalwereld toch tegen homo's?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste dagen was er veel ophef rond enkele uitspraken over homo's door (ex-)voetballers. Voetbal lijkt nog steeds een sport waar je als homo niet terecht kunt.

Bewijzen zijn er genoeg, jezelf als homo outen in de voetballerij is not done. In het voetbal heerst er nog steeds een machocultuur. Zo betekende voor Amerikaans international Robbie Rogers zijn outing meteen het einde van zijn carrière. De middenvelder, die in 2011 nog tegen de Rode Duivels speelde, haalde in een interview aan dat jezelf outen in de voetbalwereld onmogelijk is.

Als de KNVB dan een actie op poten wil zetten, krijgt ze het deksel op de neus. Zo was de KNVB-boot met onder anderen Louis Van Gaal en Pierre Van Hooijdonck op een manifestatie voor holebi-rechten een succes. Toch werd er door René Van Der Gijp lacherig over gedaan in Voetbal Internatioal. Ook Johan Boskamp stond even in het oog van de storm toen een uitspraak over homo's lichtjes uit de context getrokken werd.

De reactie van Mateja Kezman (ex-PSV) spande toch de kroon. Hij reageerde vooral over het feit dat Louis Van Gaal op de boot stond. "Ik zal hem niet persoonlijk opbellen om hem dat te zeggen, maar ik heb er problemen mee dat hij zoiets doet. Homoseksualiteit is een ziekte die niet gepromoot moet worden."

Zal voetbal een machobastion blijven? Of komt er toch nog een kentering? We hopen het, maar zien het voorlopig alvast somber in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties