Strafschopfases KV-Club: "Scheidsrechter compenseerde"

Strafschopfases KV-Club: "Scheidsrechter compenseerde"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen-Club Brugge was de wedstrijd van de strafschopfases: gefloten en niet gefloten. In het Mechelse kamp waren ze alvast furieus over de wedstrijdleiding. Wij laten de protagonisten aan het woord.

Te beginnen met een strafschop die wel of niet gefloten had moeten worden: de handsfase met Engels. "Ik dacht dat hij op de stip ging gaan", aldus Engels zelf. "Ik beschermde mijn gezicht, maar het was wel degelijk met de hand. Nu ja, dat werd gecompenseerd in de tweede helft."

De man van wie het schot kwam, Seth De Witte, dacht daar natuurlijk anders over. "Het was wel degelijk penalty", zei de middenvelder waarin hij bijgestaan werd door zijn coach. "Als je ziet wat hier gefloten en niet gefloten wordt, is het moeilijk om te winnen", haalde een woedende Van Veldhoven uit naar scheidsrechter Luc Wouters.

Dan de strafschop op David Destorme. "Ik was zelf verbaasd dat de scheidsrechter floot", zei die. "Maar goed, ik denk dat het compensatie was voor die handsfase in de eerste helft." 'Boosdoener' Högli was zich in ieder geval ook van geen kwaad bewust. "De scheidsrechter heeft het niet makkelijk, maar voor mij was dat inderdaad geen strafschop. Hij ging wel makkelijk neer."

En natuurlijk was er ook de sterk gecontesteerde strafschop op Lestienne. "Ik raak eerst de bal en dan valt Lestienne over me", zei Destorme die met Lestienne in duel ging. "Ik denk dat de scheidsrechter weer compenseerde voor die gemakkelijk gefloten strafschop op mij. Maar het kost ons wel weer punten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties