"Nooit aan getwijfeld dat De Bruyne zou slagen bij Chelsea"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
"Nooit aan getwijfeld dat De Bruyne zou slagen bij Chelsea"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne maakte afgelopen seizoen indruk bij Werder Bremen en José Mourinho besloot om de Rode Duivel dit seizoen een kans te gunnen in de A-kern van Chelsea. Voetbalkrant.com had een gesprek over De Bruyne met één van zijn beste vrienden, Hasselt-speler Kenneth Staelens.

Door Timothy Collard

Kevin De Bruyne vertrok vorige zomer bij KRC Genk, nadat hij eerder al een vijfjarige overeenkomst had getekend bij zijn droomclub Chelsea. Onze landgenoot werd meteen een jaartje gestald bij Werder Bremen en verteerde de overstap naar de Bundesliga zonder problemen. Vorig weekend maakte de middenvelder ook zijn officiële debuut bij de Blues en alweer deed hij het prima.

“Ik heb er nooit aan getwijfeld dat Kevin zou slagen bij Chelsea”, vertelt Staelens aan onze redactie. “Hij tekende een langdurige overeenkomst en kreeg dus de tijd om zich te bewijzen. Hij ging sowieso uitgeleend worden, maar als je dan ziet hoe goed hij het deed in Duitsland, dan was het al snel duidelijk dat hij ook zijn kans zou krijgen bij Chelsea.”

Met José Mourinho kwam er in het tussenseizoen ook een nieuwe coach aan op Stamford Bridge. Hoe kijkt onze landgenoot tegen de Special One aan? “Kevin is niet snel onder de indruk, hé. Hoe hoger de druk, hoe beter hij zal spelen. Hij vindt het mooi om met Mourinho te werken, maar blijft er nuchter onder.”

Ook de Britse pers liep na speeldag één meteen weg met De Bruyne. Één bepaalde reporter vond het zelfs ontzettend jammer dat De Bruyne niet meer in aanmerking komt om opgeroepen te worden de nationale ploeg van Engeland. Zou de Rode Duivel ook in aanmerking komen voor die nationale ploeg? “Ja, zeker. Ik denk dat Kevin overal ter wereld een plek kan afdwingen, dus ook bij de Engelsen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties