Dury: "We kunnen er ook niet aan doen dat we tweede hebben gespeeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Dury: "We kunnen er ook niet aan doen dat we tweede hebben gespeeld"
Foto: © SC

Francky Dury gaat vanavond met Zulte Waregem op zoek naar een goede uitgangspositie voor de terugmatch tegen APOEL Nicosia in de play-off ronde van de Europa League.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

Gisteren lieten we Dury al aan het woord over de kansen van Zulte Waregem tegen de Cyprioten. Lees het HIER gerust nog eens na. 

En wat als Zulte Waregem niet naar de poules van een Europese beker kan doorstoten? "Dan moeten we geen excuses zoeken. We wisten waar we voorstonden half juni, toen we aan de voorbereiding begonnen", aldus de trainer.

"Vorig jaar kleur gebracht in competitie"

Wel vindt de coach het bizar dat er wat smalend wordt gedaan over kleine Belgische clubs in Europa: "Er moet respect zijn voor ploegen als Zulte Waregem. We kunnen er ook niet aan doen dat we tweede hebben gespeeld vorig jaar", aldus de trainer half lachend. 

"Nee, serieus. Ik denk dat we vorig jaar kleur hebben gebracht in de competitie en dat het misschien wel leuk was dat we de handschoen hebben opgenomen. Dat is toch leuker dan dat altijd dezelfde 4-5 ploegen voor de prijzen spelen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties