Ribéry wil Messi en Ronaldo onttronen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Ribéry wil Messi en Ronaldo onttronen
Foto: © SC

Wie wint donderdag de 'UEFA Best Player in Europe'-award? Franck Ribéry droomt alvast van de prijs. "Ik verdien de bekroning na mijn prestaties van vorig seizoen."

De ‘UEFA Best Player in Europe’-award bekt niet bepaald goed. De trofee is bovendien niet echt bekend bij het grote publiek en wordt pas sinds 2011 uitgereikt door een jury van voetbaljournalisten. Voor de volledigheid: de eerste twee laureaten waren Lionel Messi en Andres Iniesta.

Donderdag wordt in Monaco de beste voetballer op de Europese velden van de vorige voetbaljaargang bekroond. De genomineerden zijn Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Franck Ribéry. En vooral laatstgenoemde vindt dat hij de trofee verdiend.

Je kan de Fransman alvast geen ongelijk geven. Hij loodste Bayern München vorig seizoen immers naar de Duitse titel, beker en Champions League. “Ik haalde vorig seizoen een hoog niveau en heb titels gewonnen. Waarom zou ik de prijs dan minder verdienen dan Messi en Ronaldo?”

“Het klopt dat die spelers meer doelpunten scoren”, gaat de middenvelder verder in Bild. “Maar ik zorg voor de assists. En net daar zit het verschil. Ik moet toegeven dat ik van de bekroning droom, maar ernaast grijpen is natuurlijk het einde van de wereld niet. Al zal ik wel ontgoocheld zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties