Dinamo Kiev naar Europa League: Mbokani opnieuw trefzeker

Dieumerci Mbokani gaat met Dinamo Kiev de Europa League in. De blauwhemden stuurden FC Aktobe op het vliegtuig naar Kazachstan met een zware 5-1.

De voormalige aanvaller van RSC Anderlecht en Standard was opnieuw goed voor een doelpunt. Dieumerci Mbokani tekende nog in de eerste helft voor de 3-0. Uiteindelijk won de Oekraïense topclub met 5-1. Ook de heenwedstrijd had Kiev gewonnen met 2-3.

Het Deense Nordsjaelland liet zich dan weer verrassen door Elfsborg. De Zweden haalden het bij de Deense vice-kampioen met 0-1. In de heenwedstrijd eindigde het Scandinavisch onderonsje op een 1-1-gelijkspel. Het beslissende doelpunt viel zo’n twintig minuten voor tijd. De held van de (Zweedse) avond luistert naar de naam Mikkel Beckmann.

Rapid Wien heeft het klusje in Georgië dan weer wel eenvoudig geklaard. De Oostenrijkers wonnen de heenwedstrijd al met 1-0 tegen FC Dila. Ook vanavond toonden de hoofdstedelingen hoe de kaarten liggen. De wedstrijd eindigde op 0-3.

Ook Maccabi Haifa zal de komende maanden aantreden in de Europa League. De Israëliërs hielden het vanavond op een 1-1-gelijkspel bij Astra Giurgiu, maar wonnen de heenwedstrijd al met 2-0.