Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag zes is alweer achter de rug. Ook deze week stelde de redactie van Voetbalkrant.com het team van de week samen. Na een flauwe zaterdagavond, viel er op zondag veel meer te beleven op de Belgische voetbalvelden. Dat is ook heel erg duidelijk in ons elftal.

Logan Bailly keept al enkele weken op een hoog niveau en hield Oud-Heverlee dit weekend meer dan één keer overeind. De doelman stopte vlak voor de pauze een prima schot van D’Haene en na de koffie stopte hij zelfs een strafschop van Mertens.

Op de rechtsachter staat deze week Davy De fauw. De verdediger won met Zulte Waregem de topper van de zesde speeldag tegen Anderlecht en liet zijn directe tegenstander Frank Acheampong bovendien niet in de match komen.

Het centrale duo in de defensie bestaat uit Kara Mbodj en Laurent Ciman. Ciman hield nog maar eens de nul met Standard en pikte ook zijn eerste doelpunt van het seizoen mee. Kara was dan weer één van de sterkhouders bij KRC Genk. Hij verdedigde sober en zuiver uit en vlak voor de pauze was hij zelfs dicht bij een doelpunt.

Jelle Van Damme maakt de verdediging compleet. De aanvoerder van Standard ging zoals altijd voorop in de strijd en stuwde zijn ploegmakkers vooruit. Bovendien versierde Van Damme ook nog een strafschop, waardoor Mpoku De Rouches op voorsprong schoot.

Ibrahima Conté was tijdens Zulte Waregem-Anderlecht een gesel voor alles wat paars-wit was. De Guineër speelde een puike wedstrijd en gaf de assist voor het heerlijke doelpunt van Thorgan Hazard. Op de linkerflank krijgt Aboubakar Oumarou een basisstek. De linksbuiten van Waasland-Beveren liep dan wel tegen een rode kaart aan, hij was 75 minuten lang de gevaarlijkste man op het veld. Bovendien werd zijn doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Centraal op het middenveld één man waar we dit weekend absoluut niet om heen konden: Thorgan Hazard. De spelmaker van Essevee speelde een geweldige wedstrijd tegen de club die hem deze zomer nog wilde strikken. Hazard miste dan wel een penalty, maar was wel goed voor drie assists en een geweldige goal. Ook Jesper Jorgensen maakte indruk. De Deen kreeg nog eens een kans bij Club Brugge en greep die met beide handen.

In onze voorhoede deze week twee spitsen. Nicklas Pedersen begint zich steeds beter en beter te voelen in het shirt van AA Gent en scoorde dit weekend zijn derde competitietreffer. Aleksandar Mitrovic had dan weer maar één helft nodig om ons te overtuigen van zijn kwaliteiten. De achttienjarige Serviër leverde tot tweemaal toe een assist af die ervoor zorgde dat Anderlecht opnieuw in de wedstrijd kwam.

Wie was volgens jou de speler van de week? Laat het ons weten in de comments!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties