Memorial-organisator pleit voor twee stadions in Brussel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 38 reacties
Memorial-organisator pleit voor twee stadions in Brussel
Foto: © SC

Het stadiondossier in Brussel blijft voor beroering zorgen. Nu pleit Memorial-organisator Wilfried Meert zelfs voor twee stadions in de hoofdstad. Ondertussen dreigt Brussel het EK 2020 mis te lopen.

De KBVB wil Brussel als gaststad voor het Europees kampioenschap in 2020. Dan wordt het toernooi immers afgewerkt in speelsteden verspreid over Europa. Voor een dergelijk evenement is immers een nieuwe voetbaltempel nodig. Enig probleem: de principiële beslissing moet nog deze maand worden meegedeeld aan wereldvoetbalbond FIFA. Die datum nadert met rasse schreden en zonder akkoord dreigt Brussel het EK kwijt te spelen.

De voorbije maanden leek een nieuwe tempel op Parking C het meest logische alternatief voor de Heizel. Maar in zo’n complex wordt echter geen atletiekpiste voorzien. Gevolg: Wilfried Meert, organisator van de Memorial Van Damme op zijn achterste poten.

Laatstgenoemde pleit in Het Nieuwsblad nu voor een alternatief. Meert wil immers twee stadions voor de hoofdstad. Eentje voor het voetbal. Naast de Rode Duivels zou ook RSC Anderlecht immers verhuizen naar de nieuwe tempel. En eentje voor de andere sporten. Iedereen tevreden?    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties