Wanneer raakt het geluk van de Ghelamco Arena op?

Wanneer raakt het geluk van de Ghelamco Arena op?
Foto: © SC

AA Gent is op dreef in het nieuwe stadion. Sinds het openingsfeestje tegen een mak Stuttgart haalde het vier overwinningen in evenveel wedstrijden. Er was zelfs al een mirakel in het slot tegen Lierse. Blijft het geluk duren, of komt er snel een einde aan?

Door Sander De Graeve

Het is de vraag waar de Gentse supporters momenteel mee zitten. Voorzitter Ivan De Witte had het over "de magie van het nieuwe stadion" na de partij tegen Lierse. Toen boog Gent met veel sturm und drang (van die lammetjes van Stuttgart zullen ze het alvast niet geleerd hebben) een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Ook tegen KV Mechelen trokken de Buffalo's een scheve situatie pas op het eind recht. In de match tegen Bergen zou er zonder wat stunt- en vliegwerk van Soumahoro geen sprake geweest zijn van een Gents doelpunt. Willen de Buffalo's hun winning streak in de nieuwe arena aanhouden, dan zal het sportief beter moeten. Of zit er toch echt magie in het stadion?

Voorlopig sportief maar één echt hoogtepunt

Hetgeen de term magisch qua spel voorlopig het dichtst benaderde in de Ghelamco Arena was de tweede goal tegen Stuttgart. Met ééntijdsvoetbal om duimen en vingers van af te likken sneed Gent door de wankele Duitse defensie. Het was ook dé terugkeer van Yassine El Ghanassy. Het niveau van die avond haalde hij daarna enkel in de tweede helft tegen Brugge.

De Gentenaar, die is voorlopig opvallend tevreden. Hij is vooral onder de indruk van het nieuwe stadion, ook al is er kritiek op de afstand van de tribunes tot het veld. Geef hem enkele weken en hij is er terug bovenop. Dan zal het spel beter moeten, of de kritische Gentenaars zullen hun eigen leuze verloochenen en duchtig beginnen neuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties