Nationale doelmannen: keepers van extremen

Nationale doelmannen: keepers van extremen
Foto: © SC

Onze nationale doelmannen zijn alle drie heel goed begonnen aan het seizoen bij hun respectievelijke clubs. In de statistieken komt dat wel niet bij iedereen naar boven.

Door Aernout Van Lindt

1e doelman: Thibaut Courtois

Thibaut Courtois pakte dit seizoen al uit met een aantal knappe reddingen. In de Supercup tegen Barcelona werd hij in twee wedstrijden amper een keer gepasseerd - al was dat niet genoeg om de trofee te pakken.

In de competitie was hij sterk in de wedstrijd in Sevilla, waar uiteindelijk met 1-3 werd gewonnen. Na drie speeldagen in de Primera Division moest Courtois zich nog maar twee keer omdraaien in de vaderlandse competitie, waarmee hij voorlopig de minst gepasseerde is.

2e doelman: Simon Mignolet

De statistieken van Simon Mignolet zijn zelfs nog indrukwekkender. Ok, de doelman moest twee goals incasseren in de League Cup tegen het onooglijke Notts County, maar in de Premier League gaat het Mignolet voor de wind.

In drie speeldagen hield hij evenveel keer de nul, en niet tegen de minste ploegen: tegen Stoke pakte hij een strafschop, in Aston Villa hield hij Benteke meermaals van een doelpunt en tegen Manchester United de netten maagdelijk houden is niet veel keepers gegeven.

3e doelman: Koen Casteels

Ook Koen Casteels is naar de normen van Hoffenheim behoorlijk aan het seizoen begonnen. Hij pakte 5 op 12 in de eerste vier partijen en staat zo op de veilige elfde stek in de stand. Dat de doelman onder anderen Wiese op de bank kan houden is knap en hij bewees dit seizoen over uitstekende reflexen te beschikken.

Toch moest Casteels dit seizoen al 12 goals incasseren, waarmee hij veruit de meest gepasseerde doelman in de Bundesliga is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties