Wilmots: "Ik spring niet, zelfs al springt heel België"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Wilmots: "Ik spring niet, zelfs al springt heel België"
Foto: © SC

Marc Wilmots waarschuwde alweer voor overdreven optimisme voor de wedstrijd tegen Schotland. Hij heeft respect voor de tegenstander en benadrukt dat de Rode Duivels, ondanks de euforie, nog nergens staan.

Sander De Graeve in Glasgow

Ook de collega's van de Schotse pers prezen de Rode Duivels de hemel in. "Complimenten krijgen is leuk, maar ik blijf realistisch", counterde Wilmots zoals zo vaak. "Zelfs al springt heel België, dan nog zal ik niet springen. Ik respecteer elke tegenstander, dat is de basis."

Hij heeft ook veel respect voor Schotland, ondanks de positie van het land in de groep. "Schotland zwak? Neen, ze kenden een slechte start, maar in de wedstrijden tegen Engeland en Kroatië presteerden ze heel sterk. Schotland staat er terug. We moeten geconcentreerd blijven, maar gaan er alles aan doen om te winnen."

Over zijn opstelling wou de bondscoach niets kwijt. Vooral naar de middenvelders werd stevig gehengeld. "Er zijn vijf spelers voor drie plaatsen. Morgen zal ik beslissen. Ik moet een goeie balans tussen kracht, fysiek en techniek vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties