Belgische volksverhuis bezorgt Schotse ordediensten grijze haren

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Belgische volksverhuis bezorgt Schotse ordediensten grijze haren
Foto: © SC

Afgelopen nacht vierde het Belgische supporterslegioen in Glasgow alvast een geducht feestje. De plaatselijke ordediensten namen de letter van de wet bij momenten iets te naarstig in zich op. En dat mocht een landgenoot aan den lijve ondervinden.

Cédric De Volder in Glasgow

Er werd vannacht een (vroeg) overwinningsfeestje gevierd door de meegereisde Belgische fans op Schotse bodem. Na een kroegentocht doorheen Glasgow, verzamelden de fans in Club Cantus. Om de orde te bewaren, waren ook een pak ordediensten – nochtans waren er amper problemen - opgeroepen. Voetbalkrant.com was erbij en zag hoe een landgenoot (te) hard werd aangepakt door de politie.

De man stak een straat in het centrum van Glasgow over. Enig probleem voor de ordehandhavers: het stoplicht stond op rood. Wat daarop volgde was – naar onze bescheiden mening – misschien overdreven. In plaats van de fan simpelweg op zijn plichten te wijzen, sleurden de mannen in het donkerblauw hem hardhandig in de combi. De fan werd weggevoerd om vervolgens honderd meter verder opnieuw op straat te worden gedropt.

Het is duidelijk dat de Schotse autoriteiten niet willen dat de Belgische volksverhuis voor problemen zorgt in Glasgow. Vanavond moeten de Rode Duivels alvast onze eer verdedigen. Voetbalkrant.com volgt het voor u op de voet!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties