Reactie Alderweireld: "Zekerheid verwerven in Kroatië"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Alderweireld: "Zekerheid verwerven in Kroatië"
Foto: © SC

België timmerde gisterenavond rustig verder aan de weg naar Brazilië. Vooral de defensie beleefde een relatief rustige avond. "Ik denk dat Thibaut Courtois eigenlijk geen enkele bal heeft moeten pakken", vertelt Toby Alderweireld over zijn 'Spaanse' vriend.

Cédric De Volder in Glasgow

België nam gisterenavond relatief gemakkelijk de maat van een stug Schotland. In een regenachtig Glasgow eindigde de WK-kwalificatiewedstrijd op 0-2. Steven Defour en Kevin Mirallas tekenden voor de doelpunten, terwijl de Belgische defensie een halve snipperdag kon nemen. Het wedstrijdverslag kan u bovendien HIER nog eens nalezen.

“We hebben de volledige partij eigenlijk gedomineerd”, vertelt Toby Alderweireld. “De automatismen in de verdediging komen trouwens meer en meer aan de oppervlakte. Ik denk dat Thibaut Courtois geen enkele bal heeft moeten pakken. Bovendien doen we met het oog op het WK een uitstekende zaak. Of we op de hoogte waren van het gelijkspel tussen Servië en Kroatië? Nee, tijdens de rust werd de tussenstand vermeld, maar we concentreerden ons vooral op de eigen prestaties.”

"Klein feestje gebouwd in kleedkamer"

Toch wil Alderweireld – in tegenstelling tot pakweg Steven Defour – niet suggereren dat de kwalificatie al een feit is. “Ik wil nu zekerheid behalen in Kroatië”, is de verdediger duidelijk. “Al moet ik toegeven dat er toch een klein feestje is gebouwd in de kleedkamer. Hoe we zo’n overwinning vieren? Met een beetje muziek, meer is dat niet.” (lacht)

Alderweireld ruilde onlangs Ajax voor Atlético Madrid. Heeft die overgang een weerslag gehad op zijn prestatie? “Ik voetbal natuurlijk met een pak vertrouwen. Al was het vanavond misschien iets minder aangenaam. Die vettige regendruppels waren niet normaal, man. Zo’n weersomstandigheden zal ik in Spanje wellicht niet al te veel tegen komen.” (knipoogt)

"Geen woorden voor Belgische sfeer"

Voor de wedstrijd eisten de Belgische fans de aandacht op door te applaudisseren tijdens het Schotse volkslied. Nochtans was er tijdens de eerdere interlands eerder gefluit te horen. “Het leek wel alsof we vanavond een thuiswedstrijd speelden”, besluit Alderweireld. “Ik heb geen woorden voor de sfeer die onze fans vanavond maakten. Ze verdienen bovendien alle respect voor hun gedrag tijdens het volkslied. Het team is dan ook verheugd dat we die mensen de drie punten kunnen schenken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties