Ontspannen Wilmots: "Nationale ploeg en het voetbal herleven"

Ontspannen Wilmots: "Nationale ploeg en het voetbal herleven"
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn op weg naar het WK in Brazilië, al zijn we er nog niet helemaal. Een ontspannen bondscoach kwam het met de nodige fierheid uitleggen na de gewonnen wedstrijd tegen Schotland.

Aernout Van Lindt in Glasgow

De Rode Duivels namen alweer een serieuze stap richting het WK in Brazilië en er wordt al luidop van meer gedroomd door de fans, maar bondscoach Marc Wilmots laat zich niet van de wijs brengen: “We zijn nog geen kampioen. We moeten hard blijven werken.”

Wie al dan niet speelt is voor de coach geen kwestie van namen: “We hebben overal mogelijkheden en we kijken afhankelijk van de tegenstander wie we het best op welke positie kunnen inzetten. Dit team is er geen van individuen, maar van een ploeg. Het ploegbelang is dan ook het belangrijkste.”

“Ben geen held”

De fans scandeerden al snel in de wedstrijd de naam van hun bondscoach. “Maar dat is niet de eerste keer dat ze dat doen”, grapte Wilmots. Om dan nederig te counteren: “Ze kennen me van vroeger waarschijnlijk als speler. Het zijn de spelers die alles geven voor hun land. Niet voor mij, ik ben geen held. Ik ga sterven als elke andere mens. Ik heb een familie en vrienden en een job.”

Maar wat voor een droomjob, trainer zijn van deze generatie Rode Duivels: “Ik heb een job die ik met goesting doe. Het doet me vooral plezier voor dit land dat het goed gaat.”

“Deze ploeg is helemaal herboren. Ze zijn al jaren aan het bouwen en nu komt het er uit, dat is mooi. Het voetbal in het algemeen krijgt terug een boost in België, dat zie je ook aan de 7000 fans die hier vandaag waren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties