Reactie Strachan: "Voorbij een team als België geraken is ongelooflijk moeilijk"

Strachan: "Voorbij een team als België geraken is ongelooflijk moeilijk"
Foto: © SC

Schotland verloor in eigen huis met 0-2 van onze Rode Duivels. Na de wedstrijd was er teleurstelling bij Gordon Strachan, de Schotse bondscoach. En ook veel lof en ontzag voor de Rode Duivels.

Aernout Van Lindt in Glasgow

“We hebben met veel hart gespeeld. We waren op ons niveau, maar we maken een paar slechte controles en een paar slippertjes. In wedstrijden als deze hangt het af van de details en dan schieten we te kort”, aldus Strachan na de wedstrijd.

De coach was niet echt ontevreden over zijn spelers, maar wel wat teleurgesteld: “Vooral in het resultaat en vooral voor mijn spelers. Ze deden er vandaag praktisch alles aan om een goed resultaat neer te zetten. We willen matchen winnen en gaan daar altijd voor, ook vandaag. Als je het dan niet haalt, dan moet je wel teleurstelling voelen.”

Strachan haalt loftrompet meer dan boven

Hij had ook opnieuw veel lof voor de Rode Duivels: “Voorbij een team raken als België is gewoon ontzettend moeilijk. Ze zijn echt bij de beste ploegen die ik ooit aan het werk zag. Niet alleen hebben ze fantastische voetballers, ze beschikken ook nog eens over een heerlijke fysieke paraatheid”, aldus de Schotse bondscoach vol bewondering.

Vorige maand speelde de Schotten tegen Engeland in een oefeninterland, maar de Belgen zijn beter volgens Strachan: “Ze zijn zeker de beste ploeg waar we in een tijd tegen speelden.”

“Ze zijn van CL-niveau”

“Het is eigenlijk gek: ze zijn volgens cijfers van transferwaardes het derde land in de wereld, maar bij die cijfers heeft een speler als Dembele een waarde van acht miljoen. Belachelijk weinig, dat zegt genoeg”, aldus Strachan nog.

Het verschil in kwaliteit en ervaring is groot: “Wij hebben spelers die in de Championship (de Engelse tweede klasse, nvdr) uitkomen, terwijl zij spelers hebben met ervaring in de Champions League. En ze zijn van Champions League-niveau, van de top van de CL zelfs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties