Schouterden: "Niet veel Belgische clubs zitten zo goed in elkaar"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Schouterden: "Niet veel Belgische clubs zitten zo goed in elkaar"
Foto: © SC

Nils Schouterden verruilde deze zomer Sint-Truiden voor Eupen en doet het uitstekend bij zijn nieuwe club. De middenvelder is voorzichtig, maar heeft één duidelijk doel voor ogen: met Eupen terugkeren op het hoogste niveau.

Door Timothy Collard

Op het eerste zicht was het misschien een ietwat vreemde transfer, maar Schouterden koos bewust voor de club uit de Oostkantons. “Dat klopt. Tijdens de gesprekken met Eupen werd mij al snel duidelijk dat de club heel ambitieus is. We praatten tijdens de onderhandelingen meer over eerste dan over tweede klasse, dat zegt genoeg.”

"We hebben een jonge groep. Dat gaat bepalend worden"

De linkspoot geeft toe dat hij in het begin ook niet happig was om naar Eupen te trekken. “Als ik het hoorde dat ze interesse toonden, was ik niet zo enthousiast. Dat veranderde echter snel, zeker als je ziet hoe goed alles hier is geregeld. Er heerst hier een hele goeie sfeer en ik denk dat niet veel Belgsiche clubs zo goed in elkaar zitten.”

Eupen is één van de favorieten als het aankomt op promotie. De club miste zijn start niet en prijkt aan de leiding in tweede klasse met 13 op 15. “We zijn goed begonnen en het is duidelijk dat iedereen er echt vol wil voor gaan. We hebben echter nog een lange weg te gaan en dat we een jonge groep gaat bepalend worden. Het kan zich tegen ons keren, maar kan evengoed in ons voordeel spelen.”

"Verplicht om mij snel te integreren"

Schouterden paste zich meteen aan aan zijn nieuwe werkgever en scoorde inmiddels al drie keer in vijf wedstrijden. “Het was mijn plicht om me snel aan te passen. Eupen deed een inspanning om mij te strikken en ik wil dat nu terugbetalen op het veld.”

Hoewel Eupen er prima voor staat, waakt de 24-jarige linkspoot voor té veel euforie. “We zijn misschien nog niet rijp voor de titel, maar ik durf wel zeggen dat we vol voor een eindrondeticket moeten gaan. Dat is ons eerste doel, aan het einde van de rit zullen we wel zien wat er mogelijk is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties