Ex-Brugge speler scoort, maar verliest

Leander Mespreuve
| 1 reacties

Ryan Donk heeft met zijn nieuwe ploeg Kasimpasa vanavond met 2-3 verloren van topploeg Fenerbahce. De ex-Club Brugge speler scoorde de openingstreffer, maar kon niet verhinderen dat Fener in blessuretijd met de drie punten aan de haal ging.

Bij de thuisploeg stond oude bekende Ryan Donk in de basis. Ook zijn maatje Ryan Babel mocht van trainer Shota Arveladze de wedstrijd aanvatten. Donk opende de score voor de thuisploeg, al konden ze niet lang genieten van de voorsprong. Toch kwam Kasimpasa weer op voorsprong, Babel bediende Scarione: 2-1.

Het duurde tot diep in de tweede helft voor Fenerbahce-spits Webo de bordjes weer in evenwicht bracht. In de absolute slotfase kregen Donk en co alsnog het deksel op de neus. Webo prikte de winning goal tegen het net en dompelde de thuisploeg in rouw.

Donk maakte afgelopen zomer een opmerkelijke overstap naar Turkije. De nonchalante verdediger bezorgde het Club Brugge bestuur meerdere grijze haren, toch was het voor velen een verrassing dat de Nederlander zijn geluk ging beproeven bij de Turkse laagvlieger.