CL-vooruitblik: "Engelse clubs hebben tijd nodig"

CL-vooruitblik: "Engelse clubs hebben tijd nodig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond gaat de bal opnieuw aan het rollen in de Champions League. Vorig jaar imponeerde Borussia Dortmund en haalde het zelfs de finale. Welke teams kunnen dit seizoen verrassen? En wat met de Engelse teams? Voetbalkrant.com besprak het met analist Franky Van der Elst.

Door Timothy Collard

Het jaar van de revanche?

Een lange lijst met outsiders, waaronder vier Engelse teams die zich moeten bewijzen na een mager jaar in de Champions League. Chelsea redde vorig jaar enigszins de Engelse eer door de Europa League op zak te steken, maar toch moét het dit jaar beter. En liefst in de Champions League dit keer.

De Engelse teams gingen vorig seizoen op hun bek in het kampioenenbal. Na de groepsfase lagen Manchester City en Chelsea al buiten en tegen de kwartfinales lagen ook Manchester United en Arsenal uit het tornooi.

“Vorig jaar was een grote ontgoocheling voor de Engelse clubs, hé. Ze trokken deze zomer wel wat spelers aan, maar ook dit seizoen zitten ze nog niet op kruissnelheid. Europees krijgen ze echter de tijd om te groeien en gaat het pas na Nieuwjaar om de knikkers.”

"Als PSG nog een stapje omhoog kan zetten, dan zijn ze een te duchten opponent voor iedereen"

Ook AC Milan, PSG en Napoli hopen te imponeren in de Champions League. Van der Elst verwacht PSG als gevaarlijkste outsider. “Het is een sterke ploeg en vorig jaar verrasten ze mij al tegen Barcelona. Toen moest Messi nog van de bank komen met een half been (Van der Elst verwijst naar de blessure van Messi, nvdr.) om Barça te redden.

"Ik ben benieuwd of ze dit jaar nog een stapje omhoog kunnen zetten, want dan zijn ze echt een te duchten opponent voor iedereen. Zeker nu ook Cavani daar in de aanval staat”

Straks lees je hier op Voetbalkrant.com nog welke Belg volgens Van der Elst het verste kan geraken in de Champions League.

Geloof jij wél in de kansen van Manchester United om de Champions League in de wacht te slepen? Waag er een gokje op bij Unibet. Als je 60 euro inzet op een eindoverwinning van United kan je 780 euro verdienen. Denk je dat Arsenal het kampioenenbal wint, dan kan je maar liefst 1800 euro verdienen. Heb je nog geen account bij Unibet? Maak dan snel een account aan via DEZE LINK en ontvang 60 euro aan wedtegoed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties